AB’den nasıl fon alınır?
 
 
Esenler Belediyesi Avrupa Birliği Masası, Esenler’deki meslek lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve Kaymakamlık çalışanlarına Avrupa Birliği’nce desteklenen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı ile ilgili bir eğitim semineri verdi. Esenler Belediyesi Dış İlişkiler Danışmanı Sare Aydın, AB’den nasıl fon alınacağının püf noktalarını anlattı.


Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında Esenler Belediyesi’nde meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Kaymakamlık çalışanlarına Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı’na ilişkin bir seminer verildi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’ndaki seminer, Esenler Belediyesi Dış İlişkiler Danışmanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sare Aydın tarafından verildi.

Sare Aydın, katılımcılara Avrupa Birliği fonları ile ilgili detaylı bilgiler anlatıp, AB’den fon almanın püf noktalarını dile getirdi. Ayın, fonlardan istifade etmek isteyenlerin, projelerini internet üzerinden Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın www.ua.gov.tr adresli internet sitesine gönderebileceklerini söyledi.

 Kabul edilen projelerin uygulanması aşamasında, projeye katılacak kişilerin yol, yemek, konaklama gibi ihtiyaçlarını AB tarafından karşılandığını söyleyen Sare Aydın, “Esenler Belediyesi olarak proje yazacak kişi, kurum ve kuruluşlara teknik destek vereceğiz” dedi. Seminer, Sare Aydın’ın katılımcılardan gelen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.
En çok proje gönderen ülkelerdeniz
 
Türkiye, programlara üye 31 Avrupa ülkesi arasında Leonardo da Vinci Programı kapsamında en çok proje başvurusu alan ülke olup, her yıl 250'den fazla mesleki eğitim projesi hibe desteği almakta ve desteklenen bu projeler aracılığı ile her yıl 5.000'den fazla vatandaşımız mesleki eğitim  amaçlı olarak Avrupa ülkelerinde faaliyetler gerçekleştirmekte. Türkiye, "Eğitim ve Gençlik" başlığı altında yer alan "Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)" ve "Gençlik Programı (YiA)" kapsamında 31 program ülkesi arasında hibelerden en çok yararlanan 7. ülke konumundadır.

Haber Servisi : İTHA

 

 

Editör: TE Bilisim