ABD Başkanlık seçim sonuçları açıklandı. Associated Press'e göre, Donald Trump  274 delegeyi bularak yeni ABD başkanı oldu, Clinton'ın alması beklenen Pensilvanya eyaletini Trump kazandı.

Pensilvanya eyaletindeki 20 delegeyi de kazanan Cumhuriyetçi aday Donald Trump 274 delegeye ulaşarak başkan seçildi. Trump'ın, ABD başkanı seçilmek için 270 delegeye ihtiyacı vardı. Demokrat Parti Hillary Clinton'ın ise delege sayısı şu an 215.

Yasama organları Senato ve Temsilciler Meclisi'nde de Cumhuriyetçi Parti liderliğini sürdürüyor. Senato'da Cumuhuriyetçi sandalye sayısı 48, Demokratların sandalye sayısı 46.

Şu an için belli olmayan sandalye sayısı 6.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE CUMHURİYETÇİLER KONTROLÜ ELE ALDI

Temsilciler Meclisi'nde ise Cumhuriyetçiler kontrolü tamamen ele geçirdi. Salt çoğunluk olan 218'i geçerek şimdiden 223 sandalye kazandı. Demokratlar ise 160 sandalyede kaldı. Halen belli olmayan 52 koltuk var. Ancak bunları Clinton'ın partisi bile alsa değişiklik olmayacak

ABD SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Florida, Ohio ve North Carolina eyaletlerinde seçmen Trump’ı seçti. Clinton da Virginia’yı kazandı.

Trump, Georgia ve Iowa eyaletlerini de kazandı.

CLINTON NEVADA EYALETİNİ ALDI

Clinton son olarak Nevada eyaletini alarak delege sayısını 209'dan 215'e yükseltti.

SENATO VE TEMSİLCİLER MECLİSİ İÇİN DE SEÇİM YAPILDI

ABD seçimlerinde Senato ve Temsilciler Meclisi için de seçim yapıldı. Temsilciler Meclisi'nde şu ana kadar Cumhuriyetçi Parti 206 sandalyeye ulaşırken, Demokrat Parti 146 sandalye kazandı. Senato seçimlerinde de Cumhuriyetçi Parti önde gidiyor. Senato'da Cumhuriyetçi Parti 48, Demokrat Parti 44 sandalye kazandı.


Editör: TE Bilisim