Erzurum'da elektrik saatinin mührünü bozduğu gerekçesiyle yargılanan 77 yaşındaki kadına “5 ay süreyle düğünlere gitmeme cezası” verildi.

Hilalkent semtinde, 25 yaşındaki kızı ile birlikte yaşayan Sevim K, hastalanınca elektrik borcunu ödeyemedi. Aras Elektrik Dağıtım Şirketi ekipleri, birkaç aya ait faturaların tahsil edilmemesi üzerine evin elektriğini keserek sayacı mühürledi. Sevim K, 25 yaşındaki hasta kızının bakımını yapabilmek için saatin mührünü açarak evine elektriği yeniden bağladı. Mührü bozduğu tespit edilen Sevim K. hakkında ARAS Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine Erzurum 4. Asliyle Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Sevim K, savunmasında, hastalandığı için birkaç ay elektrik borcunu ödeyemediğini, bir süre sonra da evinin elektriğinin kesildiğini belirtti.

Elektrik hattında bir arıza olduğunu düşünerek evinin önünden geçen tanımadığı birinden yardım istediğini ifade eden Sevim K, “Tanımadığım kişi biraz uğraştı ve elektrik yeniden bağlandı. Borcumu ödemediğim için saatin mühürlendiğini bilmiyordum” şeklinde kendini savundu.
Mahkeme heyeti bunun üzerine, Sevim K'ya Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında “5 ay süreyle düğünlere gitmeme cezası” verdi.

Sevim K, Bağ-Kur emeklisi olduğunu, 400 TL'lik aylığı ile geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, hayatı boyunca elektrik faturalarını düzenli olarak ödediğini söyledi.

Vücudunda ileri derecede yanıkları olan ve bu nedenle evde yıllardır bakımını yaptığı 25 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan Sevim K, kendisinin de hastalanması nedeniyle birkaç ay elektrik faturasını ödeyemediğini belirterek şöyle konuştu:

“Elektriklerin kesildiği gün bir arıza olduğunu sandım. Komşuların evinde elektriğin olduğunu öğrenince 'bir arıza var' diye düşünerek evin önünden geçen birinden yardım istedim. O da 'elektrik kablosu kopmuş' dedi ve elektrikleri bağladı. Saatin mühürlendiğini bilmiyordum. Elektriği yeniden bağladığımız için mahkemelik oldum ama Allah devletten razı olsun, bilmeden yaptığım hata yüzünden beni mağdur etmedi. Düğünlere gitmeme cezası vermişler. Zaten benim bu yaştan sonra düğüne gidecek halim mi var ki?”
Editör: TE Bilisim