Siyasi analiz konusunda bilgi birikimi olmayan bazı Ak Partili dostlarımız % 8 oy kaybı yaşayınca  sanki dünyanın sonu imiş gibi bir havaya girdiler.İlk bir hafta alt grup siyasiler seçmeni suçlayarak  dünyada yapması gereken en garip olayı yaptılar.Siyaseti ve seçimi bilen hiç bir siyasetçi SANDIK ve seçmene kızamaz. 

Bülent Arınç Halkın % 50 si bize düşmanca bir tavır ile bakıyor demişti 

Bir çok siyasetçi Yerel  olarak yayıncılık yapan ve her kesim ile görüşen bizlerin düşüncelerine rağbet etmezse de işini dopru yapan ve her kesiminsesine kulaka san ve takip  eden yerel gazeteciler aslında sokağın,caddenin ve mahallen,in sesini en iyi okuyan kişiler  olduğunu bilenler bilir. Seçmen veya vatandaş siyasilere karşı gerçek niyetini saklayabilir ki bu seçimde Ak Parti de siyaset yapan herkes oyumuz % 48 ile 52 arası diyordu.
    
Bu dostlarımız sokakta caddede gezerken sohbet ettikleri herkes  güçlü bir partinin idarecileri ile arası kötü olmasın diye   gerçek düşüncelerini bunlara söylemediler. Ama bize her fırsatta biz Ak partinin iktidar olmasını isteriz ama ben oy vermeyeceğim çok şımardılar sanki % 50 oy çantada keklikmiş havasına girdiler diyenlerin sayısı az değildi. Biz konuşurken ve tahminlerimizi yaparken seçim bürolarına gelen insanların sayısını,ilgi ve alakalarını vekil adaylarının yaptıkları ziyaretlere yapılan katılımlara ve halkın itirazlarını gördüğümüz için yaptığımız seçim tahminleri Elhamdülillah % 0.5 yanılma ile aynen tuttu.

Bu Sonuç Ak Partiyi Üç Dönem Daha İktidar Yapabilir 

Mahalle başkanından tutun Başbakana kadar Ak parti’de siyaset yapan herkes seçmeni suçlamayı bırakıp biz nerede hata yaptık sorusunu kenklerine sorup cevabını ararlarsa ve sağlıklı bir özeleştiri de bulur 2009 dan sonra yaptıkları hataları yapmazlarsa ilk seçimde en az 315 milletvekili ile yeniden tek başına iktidar olma şansı ve imkanı henüz var. Ama bu imkanı kullanıp kullanmama  Ak Partinin elinde olduğunu da vurgulamak isterim.

Seçimde az oy alınınca değil Aslan Artvinli olan ama Bursa da büyüyen ve daha önce Bursa’da seçilen Faruk Çelik’in Şanlıurfa’da   aday gösterildiği gün bu urfa halkına büyük saygısızlıktır. Urfalı bir temizlik işçisi kardeşimiz aday yapılsa daha ONURLU diye yazı yazmış birisiyim. Ama Parti güçlü olduğunu için  bizim bu tespitimiz GÜME gitti. Hatta bazı Ak partililer  bir bakanın orada aday yapılması Şanlıurfalılara  onurdur dedi.Ne onuru be kardelim siz milleti sersem kendinizi çok mu akıllı sanıyorsunuz.

Ak Parti Üye Yapısını Sağlıklı Hale Getirsin ve Ön Seçim Yapsın 

Ak Parti 7 Haziran 2015 tarihine kadar üye olanların  oy kullanabileceği bir yapı oluştursun.Ölenler ve üyelikten çıkanların silinmesi ve üye yapısının ulaşılabilir olduğu sağlıklı  bir liste yapsın ve savcı NEZARETİNDE ön seçime gitsin en çok oy alanların aday yapıldığı bir yapıya gitsin o zaman işler daha çok değişecek. Sonucu açıklanmayan TEMAYÜL ile de kimse meşgul edilmesin. Yönlendirme olmayan bir şekilde üyeler ile ön seçim Ak Parti üyelerine ve ada adaylarına ayrı bir dinamizim getirecektir. Sevilip sayılanlar ön seçimde ipi göğüsleyeceği için çok az kişi adaylara itiraz edecektir. Örnek vermek gerekirse  Doğulular İstanbul 2.Bölgede  oy vereceğimiz Doğulu bir aday yok diyemeyecektir.

Ak Parti İçinde Küskünleri ve Dargınları  Barıştıracak Bir Yapı Kurulmalıdır

2002 den bugüne kadar bir şekilde kongrede karşı karşıya gelen veya düşünceleri uyuşmadığı için aralarına  kırgınlık ve küskünlük girebilenleri barıştıracak ve aradaki sıkıntıyı en aza indirebilecek bir HAKEM heyeti kurulmalıdır. 

2009 seçimlerinde Bu fakir Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın seçilmesi için şahsi ve yayın grubu ile ciddi bir katkı verdi. Bir sene sonra yapılan başkanın basın mensupları ile yaptığı toplantıya bizi davet etmeyi unuttukları için alındık kırıldık.Başkan o zaman bir telefon edip Hüseyin bey siz aynı zamanda teşkilat mensubusunuz biz bir hata yaptık unuttuk davet etmeyi.

Hele yarın bir gel çay içelim deseydi başkan 6 yıldır gereksiz davalar açmamış olacaktı ve bende özgür haberler ile başkanı zorda bırakmamış olacaktım. 

İşin kötü tarafı onlarca Ak Partili üst düzey siyasetçi aramızdaki bu sorunu  bildiği halde hiç birisi MÜSLÜMAN Müslüman’a 3 günden fazla küs kalmaz deyip aramızdaki buzları eritmeyi düşünmedi. 

Üstüne üstlük Başkanın danışmanı  televizyonlarda Millete akıl veren Ömer Döngeloğlu’na kendim gittim aramızda böyle bir sorun var bilgin olsun dedim. O da  haklısın DİNİ,DİLİ, ALLAH’ı ,PEYGAMBERİ  hata ve hatta siyasi görüşleri ve liderleri aynı olan iki insanın kavgalı olması doğru değil Mevlüt başkan ile görüşüp dönüş yapacağım demesine rağmen aradan TAM 6 yıl geçti halen aramasını bekliyorum. 

Bu örneği ne için verdim bilir misiniz.  Ak Parti içinde kardeşlik ve samimiyetin ZEDELENDİĞİNİ belirtmek  için verdim.

Ak Parti  samimi bir özeleştiri yaparsa  7 Haziran 2015’i Kâra  çevirme imkanı var

Kapıcısından Valisine kadar toplumun her kesimi ile çok rahat bir şekilde irtibat halindeyim. Seçmen Ak Parti ‘den tam umudunu kesmemiş. Elbette her canlı doğar,yaşar,büyür ve ölür. Ak Parti’de bu sürreci yaşayacak. Ancak  akıllı ve samimi hareket ederse ANAP’ın 20 yıl süren ömrü kadar veya bir dönem daha fazla yaşayabilir. Yok ben her şeyin en iyisine yaptım.Hizmet ektim ama  ihanet biçtim derse değil 20 yıl il seçimden DSP’den daha beter olacağını sağır ve kör sultan bile tahmin eder. İlçe ve il başkanlıkları görevden alarak da yeni bir küskünler hareketi oluşturması makul ve mantıklı değil.

Çünkü kayıp ir ilde,bir ilçede değil. Bütün Türkiye de  eğer mutlaka bir değişiklik yapılacaksa ilk önce GENEL Merkezden ve MYK’ dan başlamak gerekir.İllerin ve ilçelerin seçime artı veya eksi yönde etkileri % 1 bile değildir. Bu oran yerel de belki biraz daha fazla olur ama genelde  kesinlikle % 1’i aşmaz.  Bu  seçimde de hatanın büyüğünü başbakan ve Cumhurbaşkanı yaptı.

Kimse Cumhurbaşkanını İLAHLAŞTIRMAYA  kalkmasın … Yok ALLAH’ ın bütün sıfatları Erdoğan’da var diyen Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın yeniden 2.sıra adayı yapılması seçmenin canını sıktı bu tür hatalar tekrarlanırsa Ak Parti Baraj altı kalır. Bu zatın hemen partiden ihraç edilmesi gerekirdi ki başkalarına bu tür bir densizlik yapmasın Makam mevki hastaları bak adam böyle dedi 2.sırayı kaptı ben de diyeyim belki bende kaparım demez mi ?

Uzun lafın kısası Ak Parti suçu seçmende ve halkta aramayıp kendinde ararsa ve samimi bir özeleştiri yaparsa muhtemel ki yapılacak ilk seçimde tek başına iktidar olma şansı henüz var. 


İstanbul Times / Hüseyin Çetiner 27 Haziran 2015