Erdoğan, Uluslararası Kıdemli Vatandaşlar Kongresi’nde yaptığı konuşmada, yaşlılara devletten önce ailenin sahip çıkmasını istedi. Başbakan, 65 yaş ve üzeri olanların devlet-belediye araçlarında ücretsiz seyahat etmelerini sağlayacaklarını belirtti. 3 çocuk isteğini de tekrarlayan Erdoğan, “İş işten geçmeden mevcut durumumuzu korumamız lazım. İşte Çin ve Hindistan. İkisi de en zengin beş ülkeden biri” dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki çeşitli projeleri dava eden Mimarlar Odası ile IMF protestocularını ağır sözlerle eleştirdi. Erdoğan, Mimarlar Odası’na “Siz hayırlı olan hiçbir şeyi zaten istemezsiniz ki, sizin cibilliyetinizin, karakterinizin gereği bu” diye seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İDO’nun yeni vapurları için düzenlenen törende Marmaray ve İstanbul’daki diğer projeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan, sözü çeşitli projelere muhalefet edenlere getirerek isim vermeden Mimarlar Odası’nı eleştirdi. Erdoğan, “Bu potansiyeli değerlendirmememiz için bazı güç odakları önümüzü kesmenin kavgasını veriyorlar. Bakınız az ileride Galataport. O projemizi engellediler. Onu engelleyenlere sesleniyorum, sizlere yazıklar olsun diye. ’Galataport nedir’ diye sorun onlara bilmezler. Galataport bittiğinde İstanbul’a ne kazandıracağını sor bilmezler” dedi.

Aynı tavrın Haydarpaşa Port projesinde de gösterildiğini söyleyen Erdoğan, “Ya siz ne istediniz ki bu ülkede? Burada üçüncü köprüyü konuşuyoruz; başladılar ’istemezük’ demeye. Ya siz birinci köprüyü de ikinci köprüyü de istemediniz. Siz hayırlı olan hiçbir şeyi zaten istemezsiniz ki, sizin cibilliyetinizin, karakterinizin gereği bu” diye konuştu.

“IMF nedir bilmezler”

IMF ve Dünya Bankası’nın geçen hafta İstanbul’da yapılan toplantılarına yönelik protestolara eleştirilerini yineleyen Erdoğan, protestocuların eylem değil, saldırı yaptığını ileri sürdü.

Protestoların IMF’ye değil, “mağdur, mazlum” esnafa zarar verdiğini ifade eden Erdoğan, “Sorsan IMF nedir, onu da bilmezler ha, onu da söyleyeyim. İnan bilmezler. Dünya Bankası ne işe yarar diye sor onu da bilmezler. Bellemişler bazı şeyleri. Bunların kafalarında şablonlar var; o şablonların içinde döner dururlar”dedi. Kongre Vadisi içinde yer alan Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nun elden geçirilerek yaz-kış kullanılacak hale getirileceğini belirten Erdoğan, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nun yıkımında eleştiri yöneltenlere de “Şu anda gidip Muhsin Ertuğrul’u gördüklerinde gelip de benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımdan özür dileme nezaketini gösterirler mi?” dedi.

Kaptan şapkası taktı

Başbakan Erdoğan, “Haydi İstanbullular Vapurunu Seç” kampanyası kapsamında yapımı tamamlanan Sarıyer ve Beykoz vapurlarını törenle hizmete soktu. Erdoğan ve Topbaş törende kaptan şapkası taktı.
Editör: TE Bilisim