Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Her atık çöp değildir” sloganıyla başlatılan geri dönüşüm projesine en büyük desteği ilk ve ortaöğretim öğrencileri veriyor. Öğrenciler, sınıflarındaki geri dönüşüm toplama kutularında biriktirdikleri kâğıt, cam, plastik vb. atıklar ile projeye destek oluyorlar. 1 Kasım 2015 tarihinde başlayan Okullar Arası Geri Dönüşüm Toplama Yarışması 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek.


GERİ DÖNÜŞÜMÜN GÖNÜLLÜLERİ
 Atışalanı İsmetpaşa İlkokulu Çevre Kulübü öğrencileri, okullarında başlattıkları geri dönüşüm toplama kampanyası ile yarışmada ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler. Öğrencilerin okullarında geri dönüşümde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri programa, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi olan PAGÇEV temsilcileri de katıldılar. Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileri de programda mini bir konser vererek öğrencilere keyifli anlar yaşatırken, programda sahne alan dinazor maskotu da öğrencilerin ilgi odağı oldu.
Programın sonunda geri dönüşüme destek olan öğrencilere teşekkür belgesi takdim edildi.


 6 YILDA 3 MİLYON DEFTER
İlçedeki tüm okulların büyük destek verdiği ve büyük çekişmeye sahne olan Okullar Arası Geri Dönüşüm Toplama Yarışması'nda bugüne kadar okullardan 60 tonun üzerinde atık malzeme ekonomiye kazandırıldı. Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, okullara geri dönüşüm kutusu ile okul bahçelerine konulmak üzere geri dönüşüm kafesi dağıttı. Esenler Belediyesi'nin geri dönüşümden elde ettiği defter sayısı 6 yılda 3 milyona ulaştı.
 

YARIŞMA İÇİN SON GÜN 17 HAZİRAN
 
Okul idarecileri, öğretmen ve velilerin de büyük destek verdiği yarışma 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Yarışma sonunda dereceye giren okullara baskı makinesi, notebook bilgisayar, LED TV ve tablet gibi çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmaya katılmak ve geri dönüşüm kutusu temin etmek isteyen okullar,  Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nü  0212 440 09 15  veya  0212 440 09 17 numaralı telefonlardan arayabilirler.
    
Editör: TE Bilisim