Çam balının Türkiye'nin en önemli zenginliklerinden biri olduğuna vurgu yapan ve BALDER olarak çam balı üzerine çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Özen Altıparmak, "Arıcısıyla, şirketiyle, markasıyla, akademisyeniyle, perakendecisiyle, kamu temsilcileriyle tüm sektörün bir arada olduğu bu kongrenin, Türkiye'nin sembol ürünlerinden olan çam balının hak ettiği değere ulaşması açısından katkısı çok büyük" dedi.

Tüm sektörün arıcılığı geliştirmek ve arıcıların verimliliğini arttırmak için birlikte çalışması gerektiğini belirten Altıparmak, "Arıcılığı ve arıcılarımızı daha verimli, dolayısıyla daha kazançlı kılmak için çalışalım, üretelim, paylaşalım. Çünkü Türk çam balının geleceği, bu uğurda emeğini ortaya koyan, sektörün lokomotifi olan arıcılarımıza emanettir. Onlar daha verimli, daha üretken oldukça daha çok kazanacaklar. Onlar kazandıkça Türkiye de kazanacak" dedi.

Çam balının hak ettiği değere ulaşması ve uluslararası arenada bilinirliğinin artmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği kongre çok sayıda bürokrat ve arıcıya ev sahipliği yaptı.



 
Editör: TE Bilisim