Bağcılar Belediyesi Trafik Haftası  dolayısıyla bir program düzenledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü  ile ortaklaşa gerçekleştirilen programda, Bağcılar’da eğitim gören 40 bin öğrenciye “Çocuklar Trafik Kazalarına Dur Diyelim” isimli kitap dağıtıldı.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen programa, ilçede eğitim veren okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programa katılan ilköğretim okulu öğrencilerine büyükleri uyarmaları çağırısında bulundu. “Sizlerin geleceğini hazırlamaya çalışıyoruz” diyen Çağırıcı, öğrencilere, belediyenin bilgi evlerinden ve kütüphanelerinden yararlanmaları tavsiyesinde bulundu. Çağırıcı, çocukların eğitim alabilecekleri Trafik Eğitim Parkı yapmayı planladıklarını da anlattı.

Değişik okullardan öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu programda Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi. Programda Bağcılar Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü tarafından hazırlanan, trafik kurallarına ilişkin bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilisim