Onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca TL zarara neden olan sel felaketi işşizler için fırsata dönüşüyor. Felaketin izlerini silmek için 4 bin kişi geçici olarak işe alınacak.

İstanbul, selin yarattığı hasarın izlerini silmeye çalışıyor. Belediyeler, kamu yararına çalışma projesi kapsamında 4 bin kişiyi işe alacak. Bu 4 bin kişi, selden zarar gören bölgelerde, bina onarımından, altyapı çalışmalarına, vadi ve derelerin ıslahından, erozyonu engelleme çalışmalarına kadar birçok alanda kullanılacak.

CNN TÜRK Muhabiri Sinem Yöndem'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk etapta bin kişiye iş verecek. Selin yolları kullanılamaz hale getirdiği Silivri'de 300, Çatalca'da 450 kişi ekmeğini, afet onarım çalışmalarından kazanacak.

Bu görüntülere sahne olan Basın Ekspres Yolu'nun bağlı olduğu Küçükçekmece belediyesi 750, Başakşehir Kaymakamlığı 400, Bağcılar Belediyesi de 250 kişiyi selin bıraktığı yaraların sarılması için görevlendirecek.

Afet onarımı için işçi alımı yapacak belediyeler arasında; Büyükçekmece, Esenyurt, Fatih ve Arnavutköy de bulunuyor.

İşçilere 300 lira maaş ödenecek, görev yıl sonuna kadar devam edecek. Başvuru için bağlı bulunduğunuz ilçenin İşkur şubenize gidip form doldurmanız yeterli. Başvurular; ihtiyaçtan fazla olursa, işi kimin alacağına kura yöntemiyle karar verilecek.

Belediyeler ayrıca, 4275 kişiyi okullarda çalışmak üzere işe alacak. 39 ilçenin Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgi verildi. Başvurular bayram sonrası başlıyor. Anlaşmalar ilk etapta 3 aylık yapılacak ama, kamu yararına çalışma projesine ödenek ayrılırsa yılbaşından sonra da devam edecek. İşsizliğin kol gezdiği Türkiye'de, yaraya az da olsa merhem olacak.

Editör: TE Bilisim