Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım dün, İstanbul'da merakla beklenen 3. köprü güzergahını açıkladı . Bakan köprü güzergahının Avrupa yakasında Garipçe, Anadolu yakasında da Poyraz mevkii olduğunu bildirdi.

Güzergahın açıklanmasıyla gözler bu iki bölgedeki konut ve arsalara çevrildi. Bu bölgeler pek çok kişi için sürpriz oldu ancak emlak piyasası hazırlığını bu bölgelerden köprü geçecek üzerine yapıyordu. Turyap Sarıyer Temsilcisi Mehmet Sandıkçı, "Garipçe'den arsa ya da ev almak isteyenlere ellerini çabuk tutmalarını, satmak isteyenlere de biraz daha beklemelerini tavsiye ediyorduk. Bizim önerimizle bölgeden ev ve arazi alanlar bugün arayıp teşekkür ettiler" diyor.

GARİPÇE'DE FİYATLAR YÜZDE 30 ARTACAK

Garipçe'de 100 metrekare bir evin fiyatı 200-220 bin lira arasında değişiyor. Emlakçılar bu rakamın 1-2 hafta içinde en az 250 bin liraya yükseleceğini öngörüyor. Bölgenin imarsız arazilerden oluşmasına rağmen şimdi metrekaresi 80 lira olan bir arsanın da 100 doları geçeceği düşünülüyor.

Mehmet Sandıkçı, ev ve arsa satmak isteyenlerin 1-2 hafta bekleyip mülklerini yeni fiyatlar oluştuktan sonra satışa çıkaracaklarını söylüyor.

Poyraz Mevkii'nde ise durum biraz daha farklı. Bölgede imarlı arazi hemen hemen yok. Büyük bir bölümü ise askeri arazi. Yani köprünün bu bölgeden geçmesi burası için emlak fiyatları açısından bir anlam ifade etmeyecek. Ancak köprü güzergahı Riva'nın yüzünü güldürecek. Çünkü güzergaha en yakın imarlı ve büyük araziler bu bölgede.

RİVA VİLLAYA DOYACAK

Riva'da yapılmayı bekleyen 15 bin villa güzergahın açıklanmasını bekliyordu. Milyonlarca metrekarelik arazinin sahipleri arasında yok yok... Turyap Riva Temsilcisi Hikmet Öztürk bölgedeki projelerle ilgili şu bilgileri veriyor:

"Bu bölgede Galatasaray'ın 1000 dönümlük arazisi var. Villa projesi için köprü güzergahının açıklanmasını bekliyorlardı. 7.5 milyon liralık belediye harcının 2.5 milyonu yatırıldı bile. 825 villalık ruhsat harcı yatırıldı.

Osmanlı Yapı'nın, Yapı Kredi Koray'ın, Doğuş Grubu'nun, Sabancı Yöneticilerinin, Genpa'nın bölgede villa imarlı arazileri var. Celaloğullarının Alarko Grubu ile mahkemelik olan 5 milyon metrekarelik çok büyük bir arazisi var. O arsaya TOKİ ya da büyük bir Körfez sermayesi talip olabilir."

Bu projelerden birine bile tek bir çivi çakılmasının bölgenin değerini katlayacağı düşünülüyor. Öztürk bu sayede sadece belediyenin kasasına bile en az 75 milyon lira harç parası gireceğine inanıyor.
Editör: TE Bilisim