İzmir’den Aydın’ın Çine ilçesine su yüklemeye gelen kamyon şoförü Nuri Teke (51), Çine’de aracına yükleme yapılmasını beklerken birden fenalaştı. Diğer kamyon şoförlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nuri Teke’nin kalp krizi nedeniyle fenalaştığı ve hastaneye ulaşana kadar sayısız kalp krizi geçirdiği öğrenildi. 

KALP KRİZİ NÖBETLERİNE ENGEL OLUNAMADI

Hastaneye geldikten sonra da birçok kez kalp krizi geçiren Teke, Aydın Devlet Hastanesi’nde iki defa ameliyat ve bir defa anjiyo oldu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp krizi nöbetlerine engel olunamayınca, hasta Özel Medline Hastanesi’ne sevk edildi.

NORMALDE 70 ATMASI GEREKEN KALBİ DAKİKADA 700 DEFA ATIYOR!

Nuri Teke, Özel Medline Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Mustafa Ünal’ın gözetiminde tedaviye alındı. 
Hastanın kendilerine geldiğinde kalbinde ritm bozukluğu olduğunu ve dakikada ortama 70 defa atması gereken kalbin nöbetler esnasında 700 defa attığını açıklayan Dr. Mustafa Ünal, buna bağlı kalp krizleri geçirip kalbin durduğunu söyledi. Hastanın günlük ortalama 80-90 defa bu nöbetleri geçirdiğini açıklayan Dr. Ünal, gerekli ameliyat ve anjiyoların devlet hastanesinde yapılmasından dolayı hasta için farklı bir tedavi arayışı içerisine girdiklerini dikkat çekti.

ÖZEL AMBULANS DİZAYN EDİLDİ

Kalp damar alanında Türkiye genelindeki doktorlara da danışan Opr. Dr. Mustafa Ünal, "Uzun arayışlar sonunda hastanın tedavisinin Denizli PamukkaleÜniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılabildiğini tespit ettik. Hastanede makineye bağlı hayatta tuttuğumuz hastamızı sürekli kalp krizi geçirmesinden dolayı Denizli’ye ulaştırabilmek bizim için imkansız gibi bir şeydi. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşme neticesinde hastamız için özel ambulans dizayn ettik. Normal ambulansın içerisindeki her şeyi boşalttık. İçerisine iki saat pil ömürlü kalp akciğer makinesi, balon cihazı ve vantilatör monte ettik" dedi.
Hastalığı boyunca kendisiyle ilgilenen Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Mustafa Ünal ve Opr. Dr. Orhan Güngör’e sarılarak teşekkür eden Nuri Teke, kendini yeni doğmuş gibi hissettiğini söyledi.

Nuri Teke’nin başından bir an olsun bile ayrılmayan kızı Tuğba ise babasının hayatta kalmasını doktorlara borçlu olduğunu belirterek, hala babasıyla birlikte olduğunu için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim