BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları, aşırı soğuk nedeniyle ekip değiştirilerek sürdürülüyor.
Alınan bilgiye göre, arama-kurtarma ekipleri sinyalin yoğun olarak geldiği bölgeye ulaştılar. Ancak bu noktada yapılan detay aramalarında şu ana kadar enkaza ulaşılamadı.
Havanın çok soğuk olması nedeniyle arama kurtarma çalışması na katılan ekipler değiştirilerek çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.
Çalışmalara katılan ekipler, bölgede hava şartlarının çok kötü olduğunu sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğünü kaydettiler.
Bölgede yoğun sis bulunduğu ve görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bilgisi alındı.
Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları ile ilgili olarak, "Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz" dedi.
Atalay, Kurucaova köyünde arama çalışmalarına katılan ekipleri ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.
Olumsuz hava şartlarının helikopterlerle arama yapmayı engellediğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:
"Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Birden fazla bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Bölgede 11 helikopterimiz bulunuyor, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara katılamıyorlar. Hava şartları düzeldi ğinde arama çalışmalarına helikopterler de katılacak."
Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de arama çalışmaları hakkında Bakan Atalay'a bilgi verdi.
Akgün, şunları söyledi:
"Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bö lgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımı za devam ediyoruz."
Kurucuova Köyü sakinlerinden Celal Bayır, aralarında kendisinin de yer aldığı bir arama-kurtarma ekibinin, Kaman Dağı zirvesine ulaştığını söyledi.
Bayır, şunları kaydetti:
"Sis, arama-kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Helikopteri bulmak için Kaman Dağı'nın zirvesine tırmandık. Ancak, buradan aşağısı görünmüyor. Teknik ekip helikopterden gelen sinyali alıyor, ama enkazın yeri sis nedeniyle tespit edilemiyor. Şu an buradaki görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü. Arama çalışmalarımız sürüyor."

BAKAN ATALAY'IN ARACININ GEÇECEĞİ GÜZERGAHI OTOMOBİLLE KAPATTILAR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek için Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyüne geldi.
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için karadan devam eden arama çalışmalarına günün ışımas ıyla birlikte havadan da başlandı. Bölgede bulunan Bakan Atalay, havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek amacıyla Kurucaova köyüne geldi.
Köydeki incelemelerinin ardından bölgeden ayrılan Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.
"Başbuğ Muhsin" şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti. Bakan Atalay'ın içinde bulunduğu araç, gruptakilerin yolu açması üzerine köyden ayrıldı.
Editör: TE Bilisim