Başkan Altınok Öz Pendik’te CHP Kortejine Katıldı

 

Başkan Altınok Öz, Kartal’daki cumhuriyet kutlamalarından önce, CHP Pendik İlçe Yönetimi tarafından organize edilen, Cumhuriyet yürüyüşüne katıldı. Yürüyüş korteji, Pendik’te Sancak köprüsünden Pendik halk pazarına kadar yürüdü. Cumhuriyet kutlamalarının devamında Başkan Altınok Öz, Pendik’ten Kartallı Kazım Meydanı’na geldi. Kartal’daki Cumhuriyet yürüyüşüne, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP PM Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Av. Celal Ülgen, sivil toplum kuruluşları ve on binlerce kartallı vatandaş katıldı. Kartallı binlerce vatandaş, ellerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanı’na kadar meşaleler eşliğinde yürüdü.

 

“Türk insanı kağıt paraya benzer ışığa tutunca içinde Atatürkü görürsün”

 

Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri öncesinde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Cumhuriyeti bizlere emanet eden Atatürk diyor ki -Umutsuz durum yoktur umutsuz insan vardır, ben umudumu hiç kaybetmedim- . Bu coşku bu güzellik bu Cumhuriyete sahip çıkanlar oldukça hiç kimse umudunu kaybetmesin, hiç kimsede heveslenmesin. Biraz önce hiç yapılmayan Pendik’te Ata’ya ve Cumhuriyete saygı yürüyüşüne katıldık, muhteşemdi. Birkaç gün önce bir televizyon programına katıldım, programda şunu söyledim. Türk insanı kâğıt paraya benzer ışığa tuttuğun zaman Atatürk’ü görürsün, eğer o insanın içinde Atatürk yoksa sahtedir dedim. Bu meydandaki hiç kimse sahte değil, gerçek yurt sever, cumhuriyetçi, Atatürkçü. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, önünüzde saygıyla eğiliyorum. Sizleri çok seviyorum, sizlerin belediye başkanı olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, herkese iyi akşamlar diliyorum.” dedi.

 

Boğaziçi Caz Korosu Kartal’da

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından sahneye çıkan Boğaziçi Caz Korosu verdiği konserle Kartallıları coşturdu. Meydanı dolduran onbinlerce Kartallı yarınlar bizim olsun şarkısını koroya eşlik ederek birlikte söyledi.

 

Şevval Sam Kartalı Salladı

Türk Müziğinin başarılı yorumcusu Şevval Sam,  hayranlarının karşısına çıktı. Kartallıların ilgi odağı olan ve sevgi gösterileriyle karşılanan Şevval Sam, yeni ve eski Anadolu’nun dört köşesinden söylediği şarkı ve türküleri seslendirerek Kartallı hayranlarını coşturdu. Şevval Sam ‘İzmir Marşı’nı seslendirmesiyle Kartal adeta çoştu. Onbinlerce Kartallı, Sam’ın şarkı ve türkülerine eşlik etti. Konserin ilerleyen dakikalarında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Türk müziğinin başarılı yorumcusu ünlü sanatçı Şevval Sam’a Kartal heykelciği takdim etti. Başkan Altınok Öz, “Şevval Sam, Şehnaz Sam ve Leman Sam. Ailenin ortak özelliği hayvanseverler, insanseverler, hayırseverler, sanatseverler ama en önemlisi de Cumhuriyetin değerlerini hem severler hem sahip çıkarlar. Kendilerini bugün burada dinlemekten büyük mutluluk duydum” dedi. Şevval Sam’da “Başkanımıza Cumhuriyete verdiği destek için bu güzel insanlarla böyle güzel bir günde bizleri buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi. Plaket töreninin ardından yaklaşık 2 saat sahnede kalan Şevval Sam, sevilen türkü ve şarkılarını tüm Kartallılar eşliğinde söyledi.

 

Editör: TE Bilisim