Beykoz Belediye ve Beykoz Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleşen festivale, Makedonya’nın Üsküp, Bosna Hersek’in Serebrenica ve Beykoz Belediyesi’nin kardeş şehri olan K.K.T.C.’nin İskele şehirlerinden yaklaşık 60 çocuk katılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen festivale katılmak üzere ilçeye gelen çocuklar, festival süresince Tarihi Beykoz Çayırı’nda yapılacak olan resmi tören ve kutlamalar ile ilçenin meydanlarında geleneksel danslarını sergileyecekler.
Misafir çocuklar festival kapsamında 22 Nisan Salı günü Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i makamında ziyaret ederek dostluk, barış ve kardeşlik mesajlarını iletecekler.

Resmi ziyaretin ardından Belediye Meydanı ile Beykoz Meydanı arasında kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek ve halk dansları gösterileri yapılacak.

23 Nisan Çarşamba günü Tarihi Beykoz Çayırı’nda düzenlenecek olan resmi tören ve kutlamaların ardından Pop Müziğin sevilen ismi Murat Dalkılıç konser verecek.

Editör: TE Bilisim