23 Haziran her iki aday içinde çok zor ama İmamoğlu bir tık daha önde gibi …

Ülkemizde yapılan seçimler irdelendiğinde seçmenin daima haksızlığa uğrayan adayın yanında saf tuttuğu açık ve net olarak görülecektir. Çok eski tarihlere gitmeye gerek yok.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

1983’ de darbeci Kenan Evren seçmene Sunalp’in partisine oy verin talebine karşılık seçmen bu darbeci general ‘e pirim vermeyip Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan Partisini iktidar yaptı.

Başörtüsü zulmü başta olmak üzere İnançlı kesime yapılan baskı ve zulümler artınca seçmen bu seferde 1995’de % 21 oy ile Refah partisini seçimde 1.parti yaptı.

Post Modern Darbe ile REFAHYOL hükümeti yıkıldı. Recep Tayyip Erdoğan İBB başkanı iken okuduğu şiir yüzünden 4.5 ay Hapis cezasına çarptırıldı.

Seçmen bu zulmü de gördü Erdoğan’ın kuduruğu AK Parti’yi 2003 Yılında ilk genel seçimde tek başına % 34 ile iktidar yaptı.

İmamoğlu Mağdur edildi algısı seçmenin beyninde ve kalbinde yer edinmiş

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir belediye seçimini iptal etmesinin gerekçeli kararı henüz açıklanmadığı için seçmen neden iptal edildiğini bilmiyor. YSK ilk ve en belirgin iptal gerekçesi olarak 225 sandık başkanı ve 3.500 den fazla sandık kurulu üyesinin kurallara uygun olmadığı gerekçesi ile seçimi iptal ettim çıkışı seçmeni hiç mi hiç tatmin etmiş değil.

Seçmen aynı zarfa 4 tane oy kullandım üç tanesi geçerli ama 1 tanesi geçersiz denilmesini anlamıyorum tepkisini ortaya koyuyor.

Ak Parti net ve anlaşılır bir dil ile neden sadece İBB seçiminin iptal edildiğini anlatmak zorunda

İstanbul Times Tv Özel YouTube olarak İstanbul’un 39 ilçesinde her gün sokak röportajları yapıyoruz. Seçmenin en çok cevap aradığı soru şu :

Tek zarf ‘a 4 oy pusulası koyduk. YSK bizi aptal yerine koyarak bazı sandık başkanları ve kurul üyeleri kanunlara uygun değil diyerek 4 oyun 3’ünü geçerli olarak kabul ediyor ama Ak Parti’nin seçimi kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyumuzu geçersiz sayıyor birisi bize buradaki saçmalığı anlatsın diyerek her ilçede bize soru soruyorlar. Ak Parti buna ika edici bir cevap bulamaz ise Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu 14 bin’e yakın farkı daha açacak gibi görünüyor.

Eğer YSK gerekçeli kararında vicdanları rahatlatan bir çıkış yaparsa ve AK Parti’de bunu sosyal medya kanalları ile anlatabilirse İmamoğlu’nun bir tık önde olma dezavantajını eşitleyebilir.

Bakalım 40 gün sonra gülen taraf İmamoğlu’mu olacak Binali Yıldırım’ı ? Biz sokakların nabzını İstanbul Times Tv Özel YouTube ve İstanbul Times Haber kanallarımız ile takipçilerimize aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim