Sürdürülebilir Belediyecilik anlayışı kapsamında bu çalışmaların devamı olarak, Sarıyer Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Sarıyer Kent Konseyi Kooperatif Çalışma Grubu Girişimcilik Haftası nedeniyle ‘‘21. Yüzyılda Girişimcilik’’adlı paneli düzenledi.
Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen panelde; e-ticaret, inovasyon, girişimcilik, KOSGEB destekleri, yeni iş fikirleri, melek yatırımcılık konularına değinildi.
 
İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda panelist olarak; Global Accredited Yatırımcı ve Global Seri Girişimci Hülya Koç, İTÜ Arı Teknokent İş Geliştirme Koordinatörü Selma Bahçıvanoğlu, KOSGEB Boğaziçi Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Selim Baktır, Fimm Production Teknoloji Müdür Yardımcısı Musa Akkaya ve Fongogo Kurucu Ortağı Ali Çebi katıldı.
 
Girişimcilik Zirvesi’nde, 2.500 proje içinden ilk 15’e kalan, ‘’Bi Kutu Mutluluk’’ un başarı hikayesini anlatmak için söz alan Ayşe Şimşekçi, kadınlara yönelik sürpriz hediye kutusunu anlattı. Projeyle her ay kadınlara bir kutu göndererek mutlu olmalarını sağladıklarından bahseden Şimşek, hedef kitlesinin 25-35 yaş aralığında çalışan kadınlar olduğunu söyledi.
 
Silikon Vadisi’nden gelen Global Accredited Yatırımcı ve Global Seri Girişimci Hülya Koç, katılımcıları Melek Yatırımcılık konusunda bilgilendirdi. Kişinin akrabalığı olmadan güvenerek kendi parasını vermesi ve girişimciye yol göstermesinin Melek Yatırımcılık olduğunu anlatan Koç, Türkiye’de bu yatırımcılık şeklinin yaygınlaştırılması için eşiyle birlikte yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı ve Amerika’da uygulanan Melek Yatırımcılık ve birçok girişimcilik projesi hakkında bilgi verdi.
 
KOSGEB’den Selim Baktır da kurum olarak girişimciliğe verdikleri desteklerden bahsederek, Girişimci adayları yeni girişimci desteğinden faydalanması için, ‘’Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılıp başarı ile tamamlaması gerekir’’dedi. Baktır, Ayrıca Avrupa İşletmeler Ağı gibi birçok konuya da değindi. İTÜ Arı Teknokent İş Geliştirme Koordinatörü Selma Bahçıvanoğlu ise, İTU Arı Teknokent olarak girişimcilere verdikleri destekler hakkında bilgiler verdi.
 
Panelistlerden, Fimm Production Teknoloji Müdür Yardımcısı Musa Akkaya, E-Ticaret ve E Ticaretteki yeni iş trendlerinden söz etti. Fongogo Kurucu Ortağı Ali Çebi ise, girişimcilikle ilgili hayata geçirdikleri projeleri anlatarak gerçekleşen kitlesel fonlama projelerinden örnek verdi ve şu şekilde konuştu; ‘’Girişimcinin projesi kitlesel fonlamaya uygunsa yayına alıyoruz. Bu projelerin %30’u sosyal girişim. Diğer kalan 10 kategori arasında bölünüyor. Ürün, teknoloji, sinema gibi. Film projeleri çok fon topluyor’’dedi.
 
Katılımcıların sorularına yanıt bulduğu panelde söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; Girişimcilerin uygulanan projelerle kendiişlerini kurmanın ötesinde bir iş yapabilmenin sorumluğunu da aldığını söyleyerek; ‘’Günümüz çağında, gün geçtikçe kaliteyi yakalamak zorundasınız. Kalitesizlik rekabet gücünü sıfıra indiriyor. Birlikte yapılan çalışmaların başarılı olmasını canı gönülden diliyorum’’ dedi.
 
Program plaket takdimi ile son buldu.
  
Editör: TE Bilisim