Dgs Sınavında Hatalı Soru Olursa Ne Yapılır?

Dgs sınavında hatalı soru çıkabilir. ÖSYM, hatalı sorunun tespiti halinde bir açıklama yapar. Bu açıklamaya göre yanlış sorunun tespiti durumunda tüm adayların verdikleri cevapların doğru sayılması ön görülür. Hatalı sorunun cevabını veren her adayın cevabı doğru olarak kabul edilir. Birçok öğrenci için dgs puanı oldukça önemlidir. 2016 dgs puan hesaplaması yapmak için internette bulunan sitelerden yararlanabilirsiniz. Dgs puanlama ile ilgili internette hizmet veren sitelere giriş yapılarak puan hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dgs tercihleri nasıl yapılır?

·        Yaptığınız sıralamada en önemli nokta hangi programı istediğinizdir. İlk önce en çok istediğiniz programı en başta işaretlemelisiniz.

·        Her işaretlediğiniz sıraya daha çok istediğiniz programı işaretleyerek en son en az istediğiniz program yazılmalıdır.

·        Tercih yaparken istediğiniz üniversitelerin geçmiş yıl puanlarını dikkate almalısınız.

·        Her aday kendi yapısına uygun bölümleri tercih etmelidir.

·        Tercih bölümlerinin tamamının doldurulması gerekmez.

Bazen öğrenciler tercih yaparken bazı hatalar yapar. Farklı puan türü ve ön lisans alanıyla uyuşmayan bölümler seçilmemelidir. Tüm tercihleri doldurmanız gerekmez. Tüm tercihleri doldurmak için isteğiniz dışı okullar yazılmamalıdır. Tercih yaparken bölümlerin verdiği özel şartlara dikkat etmek gerekir.

DGS İçin Kaynak: www.dgspuanhesaplama.com

Editör: TE Bilisim