Türkiye ekonomisinin lokomotifi hiç kuşkusuz inşaat sektörü. Büyümede itici güç rolünü sürdürüyor. Son 10 yılın parlayan yıldızı konut sektöründe sürekli yeni projeler açıklanıyor. Ekonominin dalgalı olduğu dönemde de iyi olduğu zamanlarda da projeler hiç eksik olmuyor. Zaman zaman sektörde balon olduğu iddiaları gündeme gelse de açıklanan istatistik veriler bu iddiaları boşa çıkarıyor. Fiyatlar neredeyse hiç gerilemezken, maket üzerinden satılan projeler tamamlandığında yatırımcısına ciddi kar yaptırıyor.
GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 84'LÜK ARTIŞ
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan konut satışları rakamları da sektörün halen dinamik bir yapıda olduğunu gösteriyor. 2014'te toplam 1 milyon 165 bin adet konut satıldı. 2015'in ilk çeyreğinde ise 300 bin konut satışı gerçekleşti. Sadece mart ayında 116 bin konut satıldı. Bu rakam geçen yılın mart ayına göre yüzde 84'lük bir artışı ifade ediyor. Konut talebine ilgi, ekonomide işler yolunda gitmiyor diyenlere inat yüksek. Talepler bu şekilde devam ederse 2015, konut satışlarının rekor yılı olacak gibi görünüyor.
YABANCI İLGİSİ DE YOĞUN
Konut satışlarında yabancı ilgisi de devam ediyor. 2015'in ilk çeyreğinde yabancılara 4 bin 268 konut satıldı. Yabancıların konut talepleri daha çok turizm bölgelerine ve istanbul'a yoğunlaşıyor. 2015 ilk çeyreğinde, yabancılara en çok konut satışının olduğu iller; bin 391 konut ile İstanbul ve ardından bin 199 konut ile Antalya oldu. 
Editör: TE Bilisim