Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide konuşan Afyoncu ve Yılmaz, Küçükçekmeceli vatandaşları tarihin arka sokaklarında yolculuğa çıkardı. Etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut da katıldı.

“ABDÜLHAMİT HAN TOPRAKLARIMIZI KORUDU”

Abdülhamit Han’ın tanıtıldığı gibi kötü bir padişah olmadığını kaydeden Erhan Afyoncu, “Avrupalılar kendi siyasi çıkarlarına uygun hareket etmediği için Abdülhamit Han’ı kötülüyorlar. Hakkında yakışıksız karikatürler çiziyorlar. Bu nedenle orada kızıl sultan imajı oluşuyor” dedi. Coşkun Yılmaz da Afyoncu’ya katılarak, “Abdülhamit Han, tarihimizde son derece önemli bir yere sahip vatan topraklarının elden gitmemesi için uğraşan bir padişahtır” dedi.

“ÇOK ZEKİ VE MERHAMETLİ BİR PADİŞAH”

Abdülhamit Han’ın kişisel özelliklerinden de bahseden Afyoncu ile Yılmaz, Abdülhamit Han’ın merhamet sahibi, ailesini ve çocuklarını ihmal etmeyen bir baba olduğunu ifade etti. İkili, Abdülhamit Han’ın fotoğraf arşivinden de bahsederek, “İnanılmaz derecede zeki bir padişah. Kendi döneminde tüm Osmanlı’nın fotoğraflarını çektirerek tarihçilere muazzam bir arşiv sunuyor” diye konuştu. 

ABDÜLHAMİT HAN’IN KÜÇÜKÇEKMECEYLE BAĞLANTISI

Abdülhamit Han’ın sık sık Küçükçekmece gölüne gelerek balık tuttuğunu da sözlerine ekleyen Coşkun Yılmaz, “Küçükçekmece Mimar Sinan’ın elinin değdiği bir ilçe. Hem de köprü yapmış. Köprü bizde bir çok şeyi çağrıştırır. Sultan Abdülhamit Han’ın da Küçükçekmece ile bir bağlantısı var. Onun döneminde bir modernleşme, yenilenme yaşandığını görüyoruz Küçükçekmece’de” diye konuştu.

“BEĞENMESENİZ DE O DEVLETİN BAŞKANIDIR”

Erhan Afyoncu da, Türkiye’nin siyasi bakışı değiştikçe tarihe bakışının da değiştiğini belirterek, “Günümüzde bir ateş çemberinin içerisindeyiz. Beğenmediğiniz bir lider, siyasi parti olabilir ancak o sizin devletinizin başkanıdır” dedi.

 
Editör: TE Bilisim