Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan ve bebeklerinin sürekli kilo almasından şüphelenen aile, 5 aylıkken Yağız bebeği hastaneye götürdü. Son olarak götürülen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Yağız bebeğe "leptin (tokluk) hormonu eksikliği" teşhisi konuldu.

Henüz yaşı 1,5 olan, kilosu ise 32'ye ulaşan minik Yağız'ın hastalığı için kullanılan ve yurt dışından getirilen ancak SGK'nın karşılamadığı ilacı almaya gücü yetmeyen aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım talep etti.


 

'AİLECE YEMEK YİYEMİYORUZ'


Ev hanımı anne Sevda Bekte, AA muhabirine, oğlunun hastalığını 5 aylıkken fark ettiklerini söyledi.

Doktora götürdüklerinde bebeklerine kesin teşhis konulamadığını belirten Bekte, "Anne sütüne diyet yapılamayacağı, 9 aylık olduktan sonra tedaviye başlanabileceği söylendi. Daha sonra birçok doktora gittik. Ege Üniversitesinde 'leptin hormonu eksikliği' teşhisi konuldu. Yani doyma hissi yok. Bu hastalığın tedavisi için yurt dışından getirilen bir ilacın kullanıldığını öğrendik." dedi.



YAĞIZ'IN KULLANMASI GEREKEN İLACI SGK ÖDEMİYOR


Ek gıda vermemeye çalışsa da oğlunun kilo almaya devam ettiğini, çabalarının sonuçsuz kaldığını dile getiren Bekte, ilacı alabilmek için de ilgili kurumlara müracaat ettiklerini anlattı.

Yağız'ın kullanması gereken ilacı SGK'nın ödemediğini bildiren Bekte, ilacın ödeme kapsamına alınmasını beklediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim