Türkiye referanduma hazırlanıyor. Partiler sıkı bir kampanya sürecine girecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek çok iddialı. İpek'e göre 13 Eylül sabahı Türkiye çok farklı bir ülke olacak. Türkiye demokratik bir ülkeye uyanacak.

Nevşehir'de faaliyet gösteren bir balon firmasının daveti üzerine AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş ile kente gelen Haluk İpek bolun turundan sonra referandum süreciyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

İpek, 13 Eylül sabahı Türkiye'nin çok farklı ve daha demokratik bir ülke olacağını belirterek, 12 Eylülde bunu gerçekleştirmenin de millete nasip olacağını söyledi. Referandumda ''hayır'' oyu kullanacağını açıklayan kesimleri eleştiren İpek, ''Anayasa değişikliği paketine karşı çıkanlar, buna MHP de dahil, Sayın Bahçeli de dahil, niye karşı çıktıklarını veya hangi maddeye karşı çıktıklarını hiç söylemiyorlar. 'Biz buna karşıyız' diyorlar. 12 Eylül olduğunda çok insan mağdur oldu, sağ kesimden, sol kesimden'' diye konuştu.

DAHA DEMOKRATİK BİR ÜLKEYE UYANACAĞIZ

İpek, 12 Eylül askeri müdahalesini yapanların yargılanmalarının önündeki engelin kalktığını da anımsatarak şöyle devam etti:

''Bir taraftan ülkücü tabanda böyle bir kabul varken, Sayın Bahçeli'nin partisinin buna karşı çıkması bir çelişki doğuruyor. Anayasa değişikliği paketi hazırlanışı, çıkışı ve muhtevası itibariyle şu ana kadar hazırlanmış en kapsamlı, demokrasiyi, insan haklarını geliştirme açısından da en büyük paket, en büyük adım. 13 Eylül sabahı Türkiye çok farklı, daha demokratik bir ülke olacak. Siyasal iktidarların geleceğe yönelik halka vermiş olduğu taahhütleri gerçekleştirme açısından çok daha farklı, çok daha demokratik bir ülke olacak.''

12 EYLÜL DARBESİNİN RÖVANŞI ALINACAK

AK Parti Genel Merkezi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş ise "Milletimiz 12 Eylül 2010'da, 12 Eylül 1980'in rövanşını inşallah alacaktır. MHP'nin tabanı da parti merkezi gibi, yöneticileri gibi düşünmüyor. Referandum sürecine giderken sağduyulu MHP tabanı da evet oyu kullanmak suretiyle, demokrasi karşıtı, demokratik duruş karşıtı o söylemlere gerekli cevabı sandıkta verecektir'' dedi.

Editör: TE Bilisim