İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, İstanbul’un kültür ve sanat hayatına katkılar sunmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi’nin bu sene on üçüncüsünü düzenlediği “Doğançay Müzesi İstanbul Orta Okullar Resim Yarışması”nın ödülleri özel bir törenle 30 Mayıs Salı günü dereceye girenlere takdim edilecek.

 

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 13.30’da gerçekleşecek olan program, şef Gökçen Koray yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu’nun konseriyle başlayacak. Akabinde ödül töreni yapılacak ve dereceye giren yarışmacıların eserlerinden oluşan  serginin açılışı gerçekleştirilecek. Toplamda elli eserin yer alacağı sergi, 30 Mayıs ile 9 Haziran tarihleri arasında İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuaye alanında gezilebilecek. 

 

Ressam Burhan Doğançay’ın hayattayken başlatıp vefatına kadar yürüttüğü Doğançay Müzesi İstanbul Orta Okullar Resim Yarışması’na bu yıl öğrenciler, tema sınırlaması olmadan serbest çalışmalarıyla katıldı. Doğançay Müzesi Resim Yarışması’nın jürisinde; ressam Süleyman Saim Tekcan, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra, araştırma ve programlar direktörü Vasıf Kortun ile küratör Mehmet Lütfi Şen yer aldı. Kültürel bir marka haline gelen “Doğançay Müzesi İstanbul Orta Okullar Resim Yarışması”nda birinci Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’ndan Şevval Dilara Kalafat, ikinci Özel Enka Okulları’ndan Yaz Kocacıklıoğlu seçilirken üçüncü ise Özel Üsküdar Sev Ortaokulu’ndan Ayşe Zeynep Özer oldu.

 

Burhan Doğançay ve resim yarışması

 

Burhan Doğançay, 11 Eylül 1929 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk sanat eğitimini ressam babası Adil Doğançay ve Arif Kaptan’dan aldı. 1950 ile 1955 yılları arasında Fransa’daki Académie de la Grande Chaumière'de sanat kurslarına katıldı ve 1953 yılında Paris Üniversitesi'nde iktisat alanında doktora yaptı. Bu dönemde resim çalışmalarına devam eden Doğançay, eserlerini birkaç karma sergide sundu. 2003 yılının haziran ayında sanatçının, “Hat Sanatına Saygı’’ isimli çalışması, Brüksel’deki yeni Avrupa Parlamentosu binasına asıldı. Ayrıca sanatçı adına, Doğançay Müzesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ortaklığıyla 2005 yılından beri resim yarışması düzenleniyor. Doğançay, 16 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim