Zeytinburnu ilçesinde doğup büyüyen birisi olarak bu oluşumu çok ama çok önemsiyorum.

Bu oluşumun yapacağı çalıma sıradan bir şey olmayıp  ecdat ile geleceği bir birine yaklaştıracak güzel işlere imza atacak olmasıdır.

Zeytinburnu  Sur İçi İstanbul’una en yakın ilçe olmasından dolayı sayısız tarihi esere sahiptir. 

İlçemiz bu potansiyelini bugüne kadar keşfedip ortaya çıkarmamıştır. İşte son 30 yıldır Zeytinburnu ilçesi ile yatıp Zeytinburnu ile kalkan gazeteci yazar ve aynı zamanda Özel sektör tarafından yazılıp basılan “Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” isimli kitabında yazarı  olan Hüseyin Çetiner  tarafından kurulan bu platformada başkan yardımcısı olarak görev yapıyor olmaktan dolayı kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum. 

Güzel bir yol haritamız var 

Platform olarak ilçemizi dünya ölçeğinde tanınır ve bilinir hale getirmek için lazım olan her şey bizde var.

Bilgi 
Birikim
Tanıtım imkanı 
Kamu idarecilerine ulaşma ortamı başta olmak üzere her şeye sahibiz.

Tek eksiğimiz birlikte hareket edip planlı ve programlı  bir çalışmanın yapılmıyor olması eksikti çok şükür platform ile onu da tamamladık.

Haftalık ,Aylık,6 Aylık,  Yıllık, 5 Yıllık ve 10 yıllık olmak üzere elimizde çalışma planlarımız var. Bunları uygulamaya geçirmek için ilçe belediye başkanımız sayın Murat Aydın’â, Kaymakamımız sayın Ali Taşkan Balaban’a,  Milli Eğitim Müdürümü Sayın Ali Yeşilyurt’a ,İstanbul Valimiz sayın Vasip Şahin’e, Kültür il Müdürümüz’e, Kültür ve Turizm bakanlığımıza ,İstanbul Kalkınma Ajansımıza ilçemizin tarihi yapılarının ihya edilmesi için dosyalar sunacağız.

Halkımız ile beraber oluşturacağımız iyi bir kamuoyu desteği ile ilçemizdeki bütün tarihi mekanlarımızı halkın istifadesine sunacağız. Burada detaylara girersek yerimiz kafi gelmez. Anacak  platformumuzun Face Book Sayfasında  zamanı geldikçe çalışmalarımızı ilgililerin dikkatine sunacağız.

Platformumuz Kası Ayı içinde kuruldu. İlk toplantısını Aralık ayının ilk haftasında yaparak çalışmasına başladı. 

Platformumuzun katkısı ile yapılan çekimde Zeytinburnu halkına ilçedeki bir tarihin eserin andını söyler misiniz diye sorduk üzülerek belirtmek gerekirse soru sorduklarımızın % 90’ı doğru dürüst bir tarihi eserin adını söyleyemedi. Biz kesinlikle halkı suçlamıyoruz.  Eğer suçlu aranacak ise bugüne kadar neden biz elimizi taşın altına koyarak rahatımızdan fedakarlık yapıp bu eserleri tanıtamadık diye eksik ve kabahati kendimizde aramanın faydalı olacağına inanıyoruz. 

Bu çalışma ile şahsi bir iş yapmıyoruz 

Platform olarak her ne kadar 1 başkan,1 başkan yardımcısı ve 9 yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorsak da  başarılı sonuçlar alabilmek için Zeytinburnu’nda ikamet eden bütün halkımızın desteğine ihtiyacımız vardır. Bu destek maddi değil manevi olacaktır. Platform olarak yaptığımız tanıtım filimlerinin  daha çok kişiye ulaşması adına herkesin bu çalışmaları en az 10 kişiye duyurmasını istiyoruz.

Aşağıda linki verilen Platformumuzun Face Book beğeni sayfasında çalışmalarımızı takip etmeye bütün Zeytinburnu halını davet ediyoruz.

Yazacak çok şey var ama yerimiz ancak bu kadarına yeterli geldi. Bir sonraki sayımıza buluşuncaya dek hepinizi ALLAH’a emanet ediyorum.

Platformun Face Book Beğeni Sayfasının Linki 

https://www.facebook.com/Gelece%C4%9Fim-Zeytinburnu-Platformu-202992503441052/

İstanbul Times / Müzeyyen Kurt