Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri ve ilçenin 16 mahallesinde kurduğu iftar sofralarında Gaziosmanpaşalılarla buluşmaya devam ediyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

Şemsipaşa Mahallesi’nde
 kurulan Gönül Sofrası’nda vatandaşlarla bir araya gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, burada vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Burada vatandaşlara hitap eden Başkan Usta, Gönül Sofraları’nın bir gelenek haline geldiğini ve gördüğü kalabalığın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Bu etkinliklerin amacı dostluğumuzun, birliğimizin, dirliğimizin daim olması. Bu anlamda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Özellikle Ramazan kültürümüzü çocuklarımıza aktarmak bizim en büyük vazifelerimizden biri. İnşallah onlarda gelecekte bu kültürü yaşayacak ve yaşatacaklar. 2 hafta önce Kırcaali’de iftar verdik. Burada Kırcaalili vatandaşlarımız bize kırılmış. Bu ilk organizasyonumuzdu, inşallah bundan sonra devam edeceğiz. Her ne kadar tarihimizden onlarca yıl koparmış olsalar da kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacak onları unutmayacağız. Bizler bugün bu anlayışla yolumuza devam ediyor, yarınlara daha emin adımlarla ilerliyoruz. Ramazan ayı bizleri bir araya getirdi ve ayni sofrada buluşturdu. Bu akşam gönlü burada olup katılamayan komşularımız, hastalarımız ve büyüklerimize sevgilerimizi gönderiyoruz” diye konuştu. Başkan Usta, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik olarak düzenlenen iftar programına katıldı. 


Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda devam eden etkinliklerinin dün akşamki konuğu ise ilahiyatçı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan oldu. Prof. Dr. Necmettin Nursaçan, geniş bir kalabalığa hitap ettiği sohbetinde Ramazan ayının manevi atmosferi ve bu ayda yapılması gerekenlere değindi. Program sonunda Prof. Dr. Necmettin Nursaçan günün anısına bir plaket hediye edildi. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim