“BİZİM İÇİN HAZIRLIK OLDU”

Simülasyon sonrası yaşadıklarını anlatan öğrenciler de ilk kez büyük ölçekli bir depremi yaşadıklarını ifade etti. Depremden bir hayli korktuklarını da belirten öğrencilerden Enes Anıl Karaman, “Baya korktuk, zaten haberlerde de 7 şiddetinin üzerinde bir deprem olacağını söylüyor. Bizim için de hazırlık oldu” dedi.

“DEPREM GERÇEĞİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ”
Etkinlik sırasında öğrencilerle bir süre deprem hakkında sohbet eden Başkan Usta, belediye olarak olası bir depreme karşı yapılan hazırlıkları paylaştı. Deprem eğitimi alan herkese deprem çantası hediye ettiklerini belirten Başkan Usta, deprem konulu eğitimlere de ağırlık verdiklerini ifade etti. Uygulamalı eğitimlerin daha çok akılda kaldığını kaydeden Başkan Usta, şunları söyledi:

“Bu hafta Deprem Haftası. Eğitimini geçen sene anlattık. Eğitim unutuluyor. O anda güzel bir etki bırakıyor sonradan kenar atılıyor. İstedik ki, öğrencilerimizin zihninde daha fazla yer yapsın, depremle yaşama gerçeğini öğrensinler, ailesiyle de bunu paylaşsınlar. Bu deprem gerçeğini görsel olarak tiyatrolarla, etkinliklerle ve simülasyonlarla zihinlere kazıyalım dedik. Kandilli Rasathanesi’nin bize tahsis ettiği deprem TIR’ı ile deprem gerçeğini çocuklarımıza aşılamak, onlarla bu gerçeği paylaşmak istiyoruz.”

2016 YILINDA GÜNDE 36 DEPREM MEYDANA GELDİ
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş ise 2016 yılındaki deprem grafiği hakkında açıklamalar yaptı. 2016 yılında günde ortalama 36 depremin olduğunu kaydeden Güneş, “Haftada yaklaşık 2 tane 4 şiddetinin üzerinde, 26 günde bir tane 5 şiddetinin üzerinde, yaklaşık 1 yılda bir 6 şiddetinde deprem, 7 yılda da bir tane 7’lik deprem oluyor ülkemizde” dedi.

Editör: TE Bilisim