Vatandaşların ibadetlerini daha temiz ve ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri amacıyla ilçedeki camileri haftalık periyodlarla temizleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi temizlik ve bakım çalışmalarını arttırdı. İlçedeki 73 caminin, halılarından minberine kadar her alanında geniş çaplı temizlik gerçekleştiriyor. Camilerin ayrıca gül suyu ile detaylı bir şekilde temizlenerek hijyen bakımları da yapılıyor.

Ramazan ayı öncesi daha yoğun ve hummalı bir çalışmayla temizleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi ekiplerinin bu çalışması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da temizlik çalışmalarını yerinde takip etti.

“RAMAZAN AYINDA YAPILAN TEMİZLİK HERKES İÇİN ÖNEMLİ”

Camilerin temizliği konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ibadetin temelinin temizliğe dayandığını söyledi. Amaçlarının camileri Ramazan ayı boyunca temiz tutmak olduğunu ifade eden Usta, “Bizim dinimizin temeli ibadete dayanır. İbadetin de temeli temizliğe dayanır. Biz temizlik ayının sadece Ramazan ayında olmadığını biliyoruz ama Ramazan ayında yapılan temizlik herkes için önemli. Özellikle camilerimiz bu anlamda çok daha fazla önem arz ediyor. Çünkü camilerde teravih namazı zamanı yoğun cemaat oluyor, çok sık kirleniyor. Bunların önüne geçmek, camileri hijyenik ve temiz kullanabilmek maksadıyla sık sık temizlik yapma çalışmamız var. Ramazan ayı boyunca tüm camilerimizi, artırmış olduğumuz ekibimizle birlikte temizlik yaparken koku saçan bir yöntemle temizlemeye çalışıyoruz. Amacımız Ramazan boyunca camilerimizi temiz ve hijyenik tutabilmek.” dedi.

Editör: TE Bilisim