İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) işbirliği ile düzenlenen 4. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetim Sempozyumu Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı.

İstanbul Times Haber Merkezi


Sempozyumda bir sunum ve konuşma yapan Başkan Usta, “Hızla artan nüfus, ekonominin gelişmesiyle araç sayısının artması beraberinde bir trafik yoğunluğu getiriyor. Araba almanın önüne geçilemeyeceğine göre trafiği önlemek adına yapılması gereken çalışmalar yapılmalı. Bina Otoparkı, Bölge Otoparkı ve Genel Otopark projemizle trafiği yeniden düzenlemek için çalışıyoruz. Bununla beraber yolları da yeniden düzenliyoruz. Nasıl ki eskiyen şeyleri yeniliyorsak şehirlerimizi de yenilememiz gerekiyor.

Biz bunu kentsel dönüşümle yapıyoruz. Tüm alt yapıları yeniden düzenleyerek daha yaşanabilir bir şehir için çalışıyoruz. Kentsel dönüşümün en önemli faydalarından biri de trafik ve otopark sorununa da çözüm olması. Trafiğin çözülmesi için yapılması gereken bir diğer şey de, vatandaşlarımıza toplu ulaşım ve otopark kültürünü aşılamaktır” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim