İlk konuşma Prematüre bebek konusunda Kraliçemiz anonsu ile sahneye davet edilen Prof.Dr.Asiye Nuhoğlu önemli konulara değindi

Prof.Dr.Asiye Nuhoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi "Öncelikle son yıllarda prematüre bebeklerin yaşatılması adına yaşanan gelişmelerden dolayı çok memnun ve mutluyum.

Gerek medikal araç ve gereç, gerekse yetişmiş hekim, gerekse hastalerimizin medikal araç ve gereçlere ciddi ödemeler yaparak süresinden önce doğan bebeklerin sanki anne karnında imiş gibi küvezleede sağlıklarına kavuşana kadar tutulma ortamı çok mühim. Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkesinin yeni doğan ünitesi gerçekten çok teknolojik ve donanımlı .

Burada çalışan ekip hemşiresindne tutunda hekimine kadar herkes saniyelerle yarışıyor. Prematüre bebek sahibi olan aileler mutlaka donanımlı bir prematüre ünitesi olan hastane tercih etsinler.

Bugüne kadar Prematüre bebek konulu çok sayıda seminer,toplantı ve bilimsel çalışmaya katıldım. İlk kez bu kadar çok sayıda anne,baba ve permatüre bebeğin katıldığı bir ortamda olmak beni çok ama çok mutlu etti. Babalar burada çok olması eşlerine prematüre bebeklerinin bakımında yardımcı olduklarını gösteriyor. Prematüre bebek konusunda toplumu biliçlendirmek için hep beraber çalışmalıyız. 

Pre ingilizcede ön,erken,balangıç demektir. Prematüre demek de henüz normal doğum süresi gelmeyen bebeklerin önceden doğma işlemine verilen isim Prematüredir.
Prof.Nuhoğlu konuşmasına aslında burada konu ile alakalı saatlarce konuşmak mümkün ama ben sözlerimi çok uzatmadan tamalayarak toplantıya katılım konusunda ilgi gösteren herekese teşekkür ederim" dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Prematüre Bebek Dostu Hastane Avrasya Gaziosmanpaşa Yerleşkesi

Avrasya Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu'da çok sayıda Prenmatüre bebek ve ailesinin katıldığı dünya prematüre etkinliği kutlama töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi "Bizim hastane olarak kullandığımız iki slogan var birisi "Şifa Kapısı" diğeri "hiç bir sağlık kadar önemli değildir" ilkeleri gereği her hastamızın sağlığı söz konusu olduğu zaman elimizden gelen her türlü maddi ve manevi bedeli ödemekten bir an geri durmayız.

Ülkemizde prematüre doğan bebeklerin yaşatılması adına bizim Gaziosmanpaşa yerleşkemiz kendi alanında ülkenin en iyileri içinde yer aldığımızı gururla ve onurla söyleyebilirim.

Bizim kurumda mekanın fiziği yapısı,medikal araç gereç ve konusunda uzman hekimlerimiz ile 7/24 saat hastalarımızın hizmetindeyiz.

Bütün katılımcılara sağlık sıhhat ve mutluluklar dilerim şeklinde sözlerini tamamlayan Op.Dr.Hüseyin Urlu hep beraber kocaman bir aileyiz dedi.

Doç.Dr.Ahmet Hakan Gedik'te konu ile alalakalı özlü bir konuşma yaparak herkese teşekkür etti.

Prematüre bebeklerin anne ve balarının yanı sıra konu ile alakalı doktorların fikirlerini beyan ettikleri tanıtım filmi izlenirken salondaki herkes duygu dolu anlar yaşandı.

Kaynak . İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim