Fatih Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen iftar programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. İftar öncesinde Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda mehteran takımı da kısa bir konser verdi. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, alana gelerek masaları tek tek gezip vatandaşlarla sohbet etti. İftar vakti geldiğinde Başkan Hasan Suver ve Kıdemli Yüzbaşı Mehmet Karagül ile birlikte Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Topçu Birliği’nin yaptığı top atışı sonrası oruçlarını açtı.

“Ramazanda top atışı Osmanlı’dan gelen bir gelenek, biz belediye yeniden başlattık”

Yemek duasının ardından konuşan Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, ramazan ayının ilk gününde İstanbullularla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Başkan Hasan Suver, “Sokak iftarlarımız geleneksel hale geldi. 2006 yılında başladık, bu sene 12’ncisini gerçekleştiriyoruz. Önce Fatih’te sonra İstanbul’da ve Türkiye’de hatta Balkanlar’da bile bu artarak devam ediyor. Ramazan’ın maneviyatını, ruhaniyetini bereketini, birey olarak değil, toplum olarak sokaklarda meydanlarda yaşamak, bir şenlik içinde Ramazan’ı karşılamak, onun maneviyatından istifade etmek bizim projemizdi çok hoş oldu, mutluyuz, gururluyuz. Ramazanda top atışı Osmanlı’dan gelen bir gelenek, biz belediye olarak yeniden başlattık” dedi.

İslam coğrafyasının bazı bölgelerinde kan ve gözyaşı ile ramazan ayına girildiğini hatırlatan Başkan Hasan Suver, "Özellikle Filistin’de ramazan öncesi 60 şehit, 3 bin yaralı ile çok elim bir olaya şahit olduk. Bu kardeşlerimize Allah’tan acil yardım diliyoruz. İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz, ramazanın ruhaniyetine gölge düşmez.” dedi.

Başkan Hasan Suver, Fatih’te ramazanı yaşamanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, “Ramazan ayı boyunca 30 ayrı noktada iftar programımızı gerçekleştireceğiz. Ramazan ayının maneviyatını, iklimini doyasıya yaşayacağız. Ramazan arınmaktır, birliktir, beraberliktir, 11 ayın sultanıdır. Bu ramazanın milletimize, ülkemize, insanlığa ve tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını dileriz.” dedi.

İftara, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yer bulamayanların çimlerin üstünde iftar yaptığı meydanda, kimi vatandaşların sahur için de hazırlık yapması dikkati çekti.

Ayrıca iftar öncesi tahta bacak, Nasreddin Hoca ve hokkabazların gösterileri çocuklar tarafından ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim