İş ve siyaset dünyasının önemli simaları da merhumu unutmadı

Eski Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ömer Dinçer,Emekli Vali Mustafa Malay, MÜSİAD başkanı Nail Olpak, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik,Çetinkaya Mağazaları Sahibi Fehmi Çetinkaya,Bilim Koleji ve İzollu Vakfı Yönetim kurulu başkanı İş adamı Vedat Toy, İş adamı Ahmet Aktaş,Ali Taşkıran,Kadir Karaca,Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli merhum’un ve Merhumenin ruhlarına hediye edilmek üzere okunan Kur’an tilavetini dinlediler.

İstanbul Times Haber Merkezi

Oğulları Mustafa Başdemir davetlilere telekkür etti 

Süleymaniye Camisi İmam hatibi ve müezzinleri tarafından okunan Kur’an-ı kerim ve Mevlid-i şeriften sonra sahneye gelen Mustafa Başdemir kısa bir konuşma yaparak tatil günü olmasın rağmen babası ve annesinin ruhuna hediye edilmek üzere okunan Kur’an-ı kerimi dinlemeye gelen bütün dostlarına teşekkür etti.

Diğer evlatları Adnan Başdemir ise duygu oldu bir konuşma yaptı

Bilgi birikimi ve hitabeti ile herkesi duygulandıran bir konuşma yapan diğer evlatları Adnan Başdemir ise şöyle konuştu ”Babam 90 yaşında  hayata gözlerini yumdu. Biz köyde kimseye muhtaç değildik ama çok da varlıklı olduğumuz söylemezdi.Bizim köyümüz 450 hanelik bir yer idi. Babam okuma yazma bilmezdi.Ama ben okumadım evlatlarım okusun diye her türlü fedakarlığı yaptı. Bizi okula gönderdiği zaman aynen şunu söylemişti. Ben köyde her işi tak başıma yaparım.Ben okuyamadım yeter ki siz okuyun dedi ve elinden gelen her şeyi ortaya koyarak bizleri okuttu. Babam ikram etmeyi ve misafir ağırlamayı çok severdi. Bundan dolayı da babama Tahsin ağa derlerdi. Hatta daha carlık olan birilerinin babam için biz daha carlıklıyız ama halk Tahsin Başdemir’e ağa diyor sözleri karşısında diğer  köylülerimizin de ağalık vermekle ve yedirmekle olur. Tahsin Başdemir ayrım gözetmeden sofasını herkese açıyor bundan dolayı bizlerin  nezdinde Tahsin ağadır dediklerine çok şahit olmuşuzdur diyen Adnan Başdemir yemek duasını da kendisi yaparak babası ve annesinin ruhuna hediye edilmek  üzere okunan Kur’an tilavetini dinlemek üzere davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.

Yemek ikramından sonra  Merhum Hacı Tahsin ve Hayriye Başdemir isimlerinin yazılı olduğu Yasin-i şerif hediye edildi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim