Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Kapsamında Yapılan Çalışma İlgi Gördü

Kocamustafapaşa ilkokulu müdürü Serkan  Gürbüz İstanbul Times Tv mikrofonlarına yaptığı açıklamada şunları söyledi  "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı" projesi Türkiye çapında düzenlenen bir kampanya. Kocamustafa Paşa İlkokulu'da bu projede pilot okul olarak seçildi.

Kampanya Avrupa Birliği Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılay'ının ortak çalışması olarak yapılıyor. Okul olarak üç yıldır bu çalışmaya yaparak Kızılay’a kan bağışı yapıyoruz. Bu senede 27 Kasım 20015 tarihinde okulumuzun  bahçesinde yaptığımız kan bağış kampanyası ile 150 ünite kan toplayarak iyi bir çalışma yaptık. Sizin aracılığınız ile Öğretmenlerimize,velilerimize, öğrencilerimize ve kan vererek bize katkı yapan herkese teşekkür ederiz”
  dedi.

Okulun  öğretmenlerinden ve kan bağış kampanyasında aktif görev alan  Ferhat Erol ise şunları söyledi

Okul olarak bu sene 3. kez kan bağış kampanyası yapıyoruz. Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Güzel bir hazırlık ve organize ile 150 ünite kan bağışı yaptık. Bu bir ekip işiydi. Okul Müdürümüz Serkan Gürbüz’e Müdür yardımcılarımıza,öğrencilerimize,velillerimize ve kan bağışı yapan bütün destekçilerimize aracılığınız ile teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin sergilediği  halk oyunları çalışmaları  ve kan  verenlerin sayısını artırmak için okul girişinde gösteri yapan miniklerin çabası görülmeye değerdi.

Haberin görüntüsü istanbultimeshaber You Tube sayfamızda tıklayın izleyin.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim