Dervişali Semt Konağı, Fatihlilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek.

Fatih’te 7’ncisi olan Dervişali Semt Konağı’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Fatih’e kazandırılan bu semt konağında PTT şubesi, muhtarlık, sağlık birimleri, öğrencilerin ders çalışabilecekleri etüt salonları, kütüphane ve sanatla uğraşabilecekleri pek çok bölüm yer alıyor.

Fatih Belediyesi, 7’nci semt konağını Dervişali Mahallesi’nde hizmete açtı. Adını bulunduğu mahalleden alan Dervişali Semt Konağı’nın açılışı törenle yapıldı. İçerisinde vatandaşların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını giderebileceği bölümler bulunuyor. Kütüphane, gençlik merkezi, etüt salonları, bilgisayar sınıfı, derslikler, çok amaçlı salon, rehberlik birimi, muhtarlık bölümü ve PTT merkezi yer alıyor. Burada her yaştan insan hizmet alabilecek. Semt Konağı açılışına Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Fatih Belediyesi Eski Başkanı ve şu an Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, STK temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

“Semt konağında pek çok sosyal, kültürel ihtiyaçlar gideriliyor”

Dervişali Semt Konağı hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, “Malum bu modern çağ. Aşırı şehirleşme ve bireyselleşme insanları birbirinden koparıyor, komşuluk duygularını zayıflatıyor. Bu bölgede insanlar bir takım sosyal ihtiyaçlarını, kültürel ihtiyaçlarını rahatça, bir bedel ödemeden, kendi mekânı gibi, yabancılık hissetmeden gidebileceği bir yer yoktu. Böyle bir semt konağı yapılaşmasına gidildi. Semt konağında pek çok sosyal, kültürel ihtiyaçlar gideriliyor. Burada PTT şubesi, muhtarlık, sağlık birimi, kütüphane, öğrencilere etüt desteği verebilecek öğretmenler, sanatla ilgilenenler için çeşitli branşlarda dersler yer alacak. Bir öğrencinin, bir gencin, bir yetişkinin kültürel ve sosyal alanda pek çok ihtiyacını burada rahatlıkla giderilebileceğini görebiliyoruz” diye konuştu.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Demir, mahallenin ihtiyacına cevap verecek olan böyle bir eserin hizmete girmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi

Açılışın ardından Başkan Hasan Suver Dervişali Mahallesi’nde Sokak iftarına katıldı. Burada tek tek vatandaşlarla selamlaşan Suver, ezanın okunmasıyla programa katılan vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

Editör: TE Bilisim