HAK-BİR-SEN üyeleri, Diyanete-Din Görevlilerine Saygı ve Destek amacıyla Eyüp Sultan Meydanı'nda bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından açıklama yapan HAK-BİR-SEN Genel Başkan Ahmet Berber, “Sendika olarak son zamanlarda memleketimizin en güzide kuruluşu olan birlik ve beraberliğimiz için çalışan Türkiye’mizde dinin en yüksek mertebesindeki Diyanet İşleri Başkanımıza ve Din görevlilerine yapılan sözlü ve fili saldırıları kınıyoruz. Başkanımızın siyasilerin emellerine alet edilmesine karışıyız. Siyasiler ellerini ve dillerini Diyanetimizden çeksinler. Diyanet İşleri şimdiye kadar böylesine siyasete malzeme edilmemiştir. Biz Diyanetimizin siyaset üstü olduğuna inanıyor. Ve siyasilerin bunu böyle bilmesini istiyoruz. “dedi

Başkan Berber, “Diyanetten isteklerimiz, Din görevlilerine Rotasyon uygulaması 28 Şubat Postmodern darbe ürünüdür. Bu bir zulümdür. Verimliliği azaltır Hizmet aşkını söndürür. Rotasyon bugün itibariyle durduruldu. Seçimlere bir hafta kala rotasyonun durdurulması din görevlilerin gazını almaktır. Bundan dolayı Hak Bir Sen olarak Rotasyonun tamamen kaldırılmasını, Rotasyona uğrayanların görevlerine geri dönmelerini, hastalananların ve bu sebeple vefat eden meslektaşlarımızın ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.

Son zamanlarda, Din görevlilerine karşı menfur saldırılar olmaktadır. Yetkililer bu saldırı karşısında tedbirler almasını istiyoruz. Din Görevlisinin Sözleşmelisi, Fahri ve vekil ayrımı olamaz. Basite alınamaz. İhtiyaç varsa biran önce kadro verilmelidir.

Din görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramlarında birer ikramiye verilmeli, İzin Kullanmadıkları durumlarda ise ücretleri ödenmelidir.

Diğer memurlarda olduğu gibi Din Görevlilerinde haftada iki gün izin verilmelidir.


Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülüklerde çalışan personellerin Sendika temsilcileri olmamalı temsilci oldukları sendikalara yaptırım uygulanarak üye kayıtları yaptıkları farklı sendikalara üyelerin işlerini aksaklıkları aşikârdır.”

Başkan Berber, “Hak Bir Sen olarak 7 Haziran seçimlerin barış ve Huzur içerisinde geçmesini temenni eder. Sendika olarak Hiçbir Siyasi, Kurum ve kuruluşun arka bahçesi olmadığını ifade eder. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları her zaman siyaset üstüdür.

“Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın”

"İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur." Hadis’iyle müjdelenmiş şehir, Fethin seneyi devriyesinde İstanbul’a sadık ve İstanbul’a sahip bir şuurla; İstanbul’u fetheden o güzel komutanı ve ordusunu rahmet, minnet ve dua ile anıyoruz. Ve Pazartesi günü idrak edeceğimiz Berat kandilinizi şimdiden tebrik eder. İslam aleminin birlik ve beraberliğine İslam coğrafyasında akan kanların son bulmasına vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Hepinizi Saygıyla selamlıyorum.”

HAK-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yılmaz ise, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in, din hizmetlerini sadece Türkiye'nin en ücra köşelerine değil, dünyanın dört bir yanına götürecek hizmeti şiar edinerek yoğun çalışma gösterdiğini söyledi.

Böyle yoğun çalışan Görmez'e tahsis edilen bir aracın birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Yıllardır Diyanet'i ve camiasını basit bir kuruluş olarak görenler, son zamanlarda Diyanet'in asli kimliğine dönüşünden ve etkin faaliyetlerinden rahatsız olmuştur. Diyanet İşleri Başkanımız görevi gereği, her türlü zırhlı araca ve korunmaya layıktır. Ancak başkanımız böyle bir teklifi bile reddetmiştir. Bazı basın yayın kuruluşları, başkanımızı rencide edici yayınlar yapmaktadır. Bu yayınları yapanları kınıyoruz. Seçimlerin yaklaşmasıyla halka verecek vaatleri kalmayan siyasilerimiz, Diyanet üzerinden rant elde etmeye çalışmaktadırlar.''

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i istifaya çağıranların, 70 milyon vatandaşı temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da rencide ettiğini ve hiç kimsenin böyle bir hakka sahip olmadığını kaydeden Yılmaz, bu tartışmaların cemiyeti derinden yaraladığını, Diyanet camiasının siyaset üstü bir kurum olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim