Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen sempozyuma Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, akademisyenler, iş sağlığı ve iş güvenliği dalında uzmanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sempozyum iki oturum halinde gerçekleştirilirken, konunun uzmanları iş sağlığı ve güvenliğinde risk değerlendirmesi ve uygulamaları, yangına karşı alınacak güvenlik tedbirleri, kazalar neden olur ve nasıl önlenir, acil durum planlamasında yeni yaklaşımlar gibi konuları katılımcılara aktardı.

“ÖNEMLİ OLAN BU KONULARIN İYİ BİR ŞEKİLDE ALGILANMASI”

Başkan Remzi Aydın, ilk oturum öncesi yaptığı konuşmada iş sağlığı ve güvenliğinin son yıllarda gerçekten çok önemli bir kavram haline geldiğine dikkat çekerek, “İş sağlığı ve güvenliği için yeni mevzuatlar, yeni uygulamalar çıkarıldı. Burada önemli olan bu konuların iyi bir şekilde algılanması ve içselleştirilmesidir. Bu çalışma, içselleştirme ve algılanmanın kazanılması için önemli bir halka. Bu çalışmalarla, gerekli farkındalıklar, alışkanlıklar ve refleks kazanarak, daha kazasız, daha sağlıklı, daha düzenli bir hayat yaşamamız anlamında ciddi katkılar elde ederiz diye ümit ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim