BEDAŞ ekiplerinin sürdürdüğü yeni trafo merkez kurulumu, AG-OG yeraltı kablo çalışması, dağıtım merkezleri arası ring dönüşümleri gibi çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Eyüpsultan'ın bazı mahallelerinde son günlerde olumsuz hava şartları sebebi ile trafo ve orta gerilim arızaları meydana geliyor.

Arızaların meydana geldiği yerlere BEDAŞ bakım ve onarım ekiplerince müdahale edilerek tekrar enerji verilmeye başlanıyor.

28 MAHALEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın girişimleriyle, ilçede bulunan 28 mahallede elektrik kesintilerinin en aza indirilmesi için BEDAŞ çalışmalar başlattı.

Bu çalışmalar kapsamında BEDAŞ tarafından ilçe genelinde yeni trafo merkez kurulumu, AG-OG yeraltı kablo çalışması, dağıtım merkezleri arası ring dönüşümleri, yeni aydınlatma tesisleri, havai hatlarının yer altına alınması, trafo ve münferit dönüşümler, eski direk demontajı, kapalı tip hava yalıtımlı Modüler YG hücreler, AG pano çalışmaları gerçekleştiriyor.

ENERJİ HATLARI VE AYDINLATMA SİSTEMLERİ YENİLENİYOR

Havai hatların yer altına alınması çalışmalarıyla birlikte tehlike arz eden eski aydınlatma direkleri de kaldırılarak yenileri ile değiştiriliyor. BEDAŞ, trafo merkezlerinde enerji yapılandırması için, bazı durumlarda planlı kesintiye yapabiliyor.

YIL SONUNA KADAR 26,5 KM HAT YENİLENECEK

Havai hatların yer altına alınması işlemleri kapsamında 2017 yılı sonuna kadar Eyüp Merkez'de 9 km, Rami Yeni ve Cuma Mahallelerinde 7 km, Akşemsettin Atatürk Caddesi'nde 5,5 km ve Girne Caddesi'nde 5 km olmak üzere toplam 26,5 km havai elektrik hattı yenilenerek yer altına yeni elektrik hattı çekilecek.

İSTANBUL İLÇELERİ ARASINDA EN BÜYÜK YATIRIM EYÜPSULTAN'A

BEDAŞ 2017 yılı içerisinde ilçede 47 Milyon TL civarında bir yatırım gerçekleştirdi. Bu İstanbul ilçeleri arasındaki en yüksek rakam. Çalışmalarda en son teknoloji kullanılarak hem yenileme hem de güçlendirme yapılmış oluyor.

İlçenin aydınlatma ve elektrik kesintisi gibi sorunlarını minimize etmek için yapılan tüm bu çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Editör: TE Bilisim