Hayatın İçinde”  bu güzelliği sizin için yazdı

Çocuklar için hazırlanan tekne orucu programının yanı sıra hemen aynı yerde  bayanlara yönelik mukabele programı yapılıyor. Cafer paşada gençlere yönelik etkinliklerde tiyatro sahnelerinde tarihten sahneler sunulmakta canlandırmalar yapılmakta, tam karşısında Afife Hatun Kültür Merkezi'nde bayanlara yönelik programlarda Mukabele, musiki gibi iftara kadar bayanlara müstesna etkinlikler yapılmakta aynı anda Serterikzade de bu programlar yapılmakta.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

Bu etkinliklerin akşam versiyonu da iftardan sonrası kısmı da Haliç etkinlik alanında burası nikah salonu karşısına denk geliyor. Burada daha genişletilmiş etkinlikler teravih zamanına kadar her gün devam etmekte. Eyüpte Ramazan ayı etkinliklerle bir başka güzel geçiyor.

Büyüklerin söylemiyleTekne Orucu’ ya da ‘Kuş Orucu’ Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yine manevi değerlere sahip çıkan bir ilke daha imza attı çocuklar için “Tekne Orucu Programı” etkinliğini başlattı.

Tekne orucu Eskiden Ramazan aylarında oruç tutamayan Şeker hastası çocuk ve çok yaşlıların oruç tutanlara hürmeten onların gözünün önünden uzak ekmek teknelerinin arkasında gizli yemek yiyerek tuttukları oruca denir...

Amaç oruç tutanların gözünün önünde yemek yemeyerek oruçlulara saygı göstermektir...


Eyüp Belediyesi çocuklar için Tekne Orucu Programını aynı anda 4 yerde başlattı...

Bu etkinliğin amacı çocuklarda farkındalık oluşturmak oruç namaz gibi ibadetleri çocuklara eğlenerek tanıtmak. Buraya Çocukların hepsi davetli geliyorlar katılmak isteyen aileler çağrı merkezini arayıp kayıt yaptırıyor...

Kayıt yaptıran aileler çocuklarını sahura kaldırıp Oruç tutturuyorlar... Programa gelen çocuklar öğlen ezanından önce iftarlarını yapmadan tekne orucu programını izliyorlar..

Masalara oturup arkalarına yaslanan çocuklar sahnede kendileri için hazırlanan programı iftar saatine kadar izleyerek güzel vakit geçiriyorlar Programda Karagöz Hacivat gösterileri, Meddahlar çocuklar için eğlenceli yarışmalar ve dini bilgiler veriliyor. Çocuklarda birebir diyalogta, sahne hakimiyetinde ve çocukları etkinliğin içine katmakta başarılı olan sanatçılar ile çocuklar bir ahenk içindeler.. Yer yer bu durumu dışarıdan izleyen büyüklerde kendilerini bu programı izlemekten alıkoyamıyorlar..

Çocuklar bu etkinlikte Ramazan nedir? Oruç nedir? İftar nedir? Sahur nedir? Teravih nedir? kısacası Ramazan ve oruca dair bir çok bilgiyi öğreniyorlar.

Programa katılan çocuklar hem oruçlarını eda ediyorlar hem öğreniyorlar hem de küçük yarışmalardan minik hediyeler kazanarak eğleniyorlar.

Tekne Orucu Programında çocuklar öğlen ezanının okunmasıyla birlikte ellerindeki balonları patlatarak iftarlarını yaptılar... Balonlar patlatılmadan önce dilek tutuluyor sonra balonlar patlatılıyor. Minikler bu sefer zor durumda olan Suriyeli çocuklar ve dünyanın dört bir yanında mağpdur olan çocuklar için iyi dilekler dileyerek balonlarını patlattılar ve iftarlarını yaptılar..

Tekne orucu programında gerektiğinde çocuklar annelerinin yardımıyla iftar ediyorlar

İftardan hemen sonra Eyüp Belediyesi çocuklar için hazırlanan Osmanlı macununu minik yavrulara ikram ediyor. Eyüp belediyesi genelinde Ramazan ayında hergün ortalama 300 çocuk bu programa dâhil oluyor. İstanbulun diğer ilçeleri içinde örnek teşkil etmesini dilememek elde değil.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim