Eyüp Sultan Camii ve Çevresi Güzergahı, İdris Tepesi-Piyerloti ve Eyüp Mezarlığı, Ayvansaray Kızılmescid Güzergahı, Haliç Turu, Dini Yapılar Turu, Hanım Eserleri Turu, Sanat Turu, Şahıs Turu, Nişanca Turu'yla 9 farklı güzergahın yer aldığı rotalar Talha Uğurluer ile birlikte hazırlandı.

Eyüpsultan Postası’nda yer alan habere göre; Geziler ise şu anda kokartlı rehberler eşliğinde bu 9 rotanın omurgasını oluşturan Eyüp Sultan Camii ve Çevresi, Ayvansaray Kızılmescid Güzergahı, İdris Tepesi-Piyerloti ve Eyüpsultan Mezarlığı olmak üzere üç farklı rotada gerçekleştiriliyor. Haziran ayında başlayan rehberlik hizmetlerinden, şu ana kadar toplam1035 kişi yararlandı.

Ortalama 3 saat süren ve 35 kişiden oluşan turun tamamı yürüyüş halinde ve tur rehber kulaklık sistemiyle birlikte yapılıyor.

ESTAM Koordinasyon Merkezi'nde (Caferpaşa Medresesi’nin yanı) bir araya gelen ziyaretçiler, kulaklık sistemini teslim aldıktan sonra kokartlı rehberlerle birlikte rotalarını gezmeye başlıyorlar.

“REHBERLİK HİZMETİYLE EYÜPSULTAN'IN MANEVİ VE TARİHİ KİMLİĞİNİ ÇOK DAHA İYİ ANLADIK”

Goncagül Öz (Veli):

“Rehberimizle Eyüp Sultan Camii ve çevresini yaklaşık 3 saat boyunca gezdik. Gezi çok hoşuma gitti; çok etkilendim. Eyüp'te oturmama rağmen bilmediğimiz ne kadar çok değer varmış, onu gördüm. En kısa zamanda diğer gezilere de katılmak istiyorum.”

Sacide Dum (Veli):

“Bizim için çok faydalı bir gezi oldu. Her zaman geçtiğimiz yerler olmasına rağmen türbeler ve diğer tarihi yapılar hakkında çok fazla bir şey bilmediğimizi gördük. Rehber eşliğinde olduğu zaman bu tür geziler çok daha faydalı oluyor. Belediyemize bize böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ediyoruz.

Enise Öztürk (Veli):

“Elimizin altında bir sürü değerler varmış ama bundan haberimiz yokmuş. O yüzden bu gezinin sonunda rehberimizden çok faydalı bilgiler öğrendiğimizi söyleyebilirim. Başkanımız Remzi Aydın'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Hilal Arslan (Karadolap Bilgi Evi Sosyal Bilgiler Eğitmeni):

“Simurg Genç Kaşifler Eyüpsultan'ı Keşfediyor projesi kapsamında bilgi evi öğrencilerimizi ve velilerimizi buraya davet ediyoruz. Her hafta bir bilgi evi öğrencisi ve velisi geliyor. ESTAM rehberleri eşliğinde tarihi bir yolculuğa çıkıyorlar. Amacımız velilerimizi Eyüpsultan'ı daha yakından tanıtmak ve onların her gün önlerinden geçtiği tarihi yerlerin hikayelerini öğrenmelerini sağlamak.”

Yasin Topçu (Rehber):

“Eyüpsultan Belediyesi'nin başlatmış olduğu ESTAM Projesi kapsamında devam eden rehberlik hizmeti, hiçbir belediyenin yapmamış olduğu önemli bir hizmettir. Eyüpsultan çokça ziyaret edilen bir yerdir. Yerli, yabancı birçok turistin günlük ziyaretçinin geldiği, kendi iç huzurunu bulduğu, yenilediği bir yerdir. Buranın kendi kimliği çerçevesinde anlatılması çok önemlidir. Biz de Eyüpsultan’ın manevi ve tarihi iklimini daha bilinçli bir şekilde vatandaşlarımıza anlatıyoruz.”

Editör: TE Bilisim