Eyüp Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Darülaceze sakinlerini yine unutmadı. Sabah namazında Eyüp Sultan Camii’ne gelen Darülaceze sakinleri, burada namazlarını kılıp dua ettiler.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Duanın ardından Eyüp Belediyesi Sosyal Tesislerinden biri olan Ensar-i Konağına gelen yaşlılar, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltının ardından teleferikle Pierre Loti tepesine gelen yaşlılar, haliç manzarası eşliğinde, çaylarını içip düzenlenen fasılda şarkılara eşlik ederek gönüllerince bir gün yaşadı. Başkan Aydın ve eşi Tülay Aydın tarafından yaşlılara gül takdim edildi. Bu arada Başkan Aydın ve eşi de birbirlerine gül vererek, Sevgililer Günü’nü kutladı.


Teleferikte Darülaceze sakinlerine eşlik eden Başkan Aydın, 14 Şubatta Darülaceze sakinlerini unutmadıklarını ifade ederek, “Onlarla birlikte güzel bir gün geçirmeye çalışıyoruz. İlginç bir anı olduğunu düşünüyorum. Kahvaltımızı yaptık, namazımızı kıldık. Şimdide Pierre Loti’ye çıkıyoruz. Haliç’i izleyeceğiz orada sohbet edeceğiz. Bu sene bu etkinliği ikinci defa yapıyoruz” dedi.


Teleferikle Pierre Loti’ye çıkan yaşlılardan Özgün Gülen, etkinlikten memnuniyetini dile getirerek, “ Geçen sene de katılmıştık bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Güzel bir duygu bizi gezdiriyorlar Allah razı olsun. Darülaceze de çok güzel günlerimiz geçiyor. Her sene böyle gezilere gidiyoruz. Geçen senede aynı gün gitmiştik. Çok memnunuz sağ olsun. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.


“KAVGASIZ BİR DÜNYA TEMENNİ EDİYORUM”


Darülaceze sakinlerinden Füsun Kaslak ise sevgililer günü mesajı vererek, “Bütün sevgililerin sevgililer günü kutlu olsun. Daha nice sevgililer gününe çıkmak nasip olsun. Çok güzel bir gezi oldu. Çok teşekkür ederiz başkanımıza. Bütün bu gezilerin arkası kesilmesin devam etsin. Bütün ekibe başkanımıza candan teşekkürler” şeklinde konuştu.  Haliç’in eşsiz manzarasını izleyen Ayşe Ceylan ise, savaşsız ve saadet dolu bir dünya dilediğini söyleyerek, “Allah’tan savaşsız, harpsiz, kavgasız bir dünya temenni ediyoruz.

Eyüp Belediye Başkanımıza, hanımına çok çok teşekkür ediyoruz. Bizi hiç unutmuyorlar. Her sene gezilerde böyle güzel günlerde bizi anıyorlar.  Darülaceze adına, çok teşekkürlerimi billdiyorum dedi. Programda, Darülaceze'den gelen misafirlerle yakından ilgilenen Başkan Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın da, “ Burada büyüklerimiz ile birlikte olmaktan çok mutluyum. Herkesin sevgililer gününü kutluyorum" diye konuştu.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim