İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında “Bağımsızlık Köyü’nde Değişim Seninle Mümkün” adlı proje çerçevesinde bağımlılıkla mücadele ve takip merkezinin temeli Kemerburgaz’da atıldı.

Bugüne kadar benzeri olmayan eğitim, uygulama, atölye, rehabilitasyon çalışmalarıyla dikkat çeken merkezin temel atma törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Doğan, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bağımsızlık Köyü’nde Değişim Seninle Mümkün” isimli proje, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliği ile gerçekleşiyor.

EYÜPSULTAN’IN GÖZ BEBEĞİ BİR PROJE OLDU”

Temel atma töreninde yaptığı konuşmasında bağımlılığın, bireysel, ailevi ve toplumsal hayatımızı en olumsuz şekilde etkileyen bir mesele olduğunu söyleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti: “Bağımsız olmamak, bağımsız üretememek, başkalarının dediğini yapıyor olmak insanları köleleştiririr. Halbuki biz hür doğduk, hür yaşarız marşını bütün dimağlarımıza kadar işlemiş bir milletiz. Biz hiç bir şekilde, hiç bir şeye bağımlı olmadan, hür düşünen ve yaşadığı topluma bir faydası olan bir nesil oluşturmaya çalışıyoruz. Biz seçim çalışmaları esnasında bu konuyla ilgili çok yoğun şikayetler aldık. O yüzden de bu bağımlılık konusunu projelerimiz içine dahil ettik ve üç ay gibi çok kısa bir sürede çalışmalara başladık.

TÜM PROJELERİMİZİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Bizim 0 -19 yaş grubunun Eyüpsultan’daki nüfusa oranı yüzde 28, bu 100 binin üzerinde genç demektir. Eyüpsultan’ın genç bir nüfusu var. Bunların doğru yönlendirilmesi, doğru yerlere kanalize edilmesi lazım. Bağımsızlık Köyü sadece bir tedavi merkezi değil, kendi kendine rehabilite olunabilen bir yer olacak. Gerekirse bizler de buraya geleceğiz, kendimizi rehabilite edeceğiz. O yüzden burası Eyüpsultan’ın göz bebeği, çok güzel işlere imza atacak bir proje oldu. Halkımızla sırt sırta verdik, tüm projelerimiz yavaş yavaş hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’yi böyle ayağa kaldıracağız inşallah. Bu projenin hayata geçmesinde imzası olan tüm kurumlara sonsuz teşekkür ediyorum.”

İSTANBUL VALİ YARDIMCISI CEMALETTİN ÖZDEMİR “ÇOK KIYMETLİ BİR PROJE, ÖRNEK UYGULAMALARDAN BİRİSİ”

İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ise yaptığı konuşmada projenin şehri huzura kavuşturmada ve güzelleştirmede çok büyük katkısı olacağını belirterek şunları söyledi: “

“Burasıyla ilgili Milli Emlak yer sorununu çözdü, Eyüpsultan Belediyesi her türlü desteği verdi, Kalkınma Ajansımız katkı sağladı. Tüm paydaşlarımıza, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu projenin başarılı olduğunu, bu noktaya taşındığını görmekten son derece mutluyum. Özellikle daha dezavantajlı olan bu gruplara uygulayacağımız program, sağlayacağımız imkanlar, onların hayata yeniden dönüşlerini çok kolaylaştıracaktır. Buradaki her bir şahsın, sadece kendisini değil, ailesini de, çevresini de, dolayısıyla içinde yaşadığı mahallesini de, şehrimizi de kurtarmaya, güzelleştirmeye, huzura kavuşturmaya büyük katkı sağlayacağından enim olmak gerekir. Çok kıymetli bir proje, örnek uygulamalardan birisi. Bu konuda ülke olarak, millet olarak başarıya ulaşmamız lazım. Bağımlılığın bize verdiği zarardan daha fazla zarar veren şey yoktur.

14 BİN 970 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

Kemerburgaz’da 14 bin 970 metrekare alan üzerine kurulacak projede birçok atölye çalışması yapılacak.

YARATICI DRAMA VE MÜZİK ATÖLYELERİ BULUNACAK

Merkezde; drama ile etkin eğitim, beden dili, çiçek aranjmanı, yemek yapımı, yaratıcı drama ve müzik atölyeleri eğitimleri verilecek. Ayrıca Terapi Bahçesi ve yürüyüş yolu da olacak.

TÜRKİYE’DE TARIMLA TERAPİ YÖNTEMİNİN RESMİ KURUMLARDA KULLANILACAĞI İLK PROJE

Bağımsızlık Köyünde, madde bağımlılarının, Park, Bahçe ve Koruların Bakımı, Organik Tarım ve Sebze Fidesi Üretimi alanlarında eğitimler almaları sağlanacak. Bağımlılıkla mücadele eden kişiler oluşturulacak terapi bahçesinde rehabilite edilecekler.

Tarımla terapi yöntemi yurtdışında madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir model. Bağımsızlık Köyü projesi bu anlamda Türkiye’de tarımla terapi yönteminin resmi kurumlarda kullanılacağı ilk proje olacak.

Editör: TE Bilisim