Esenyurt Belediye Başkanı  Ali Murat Alatepe sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayında ilçedeki 35 mahalle muhtarıyla buluştu. Facebook üzerinden her Salı günü yapılan ve vatandaşların sorularını direkt olarak başkan Alatepe’ye yönelttiği canlı yayın programının bu haftaki konukları 35 mahalle muhtarı ve Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun oldu. Yayına katılan mahalle muhtarları mahalleriyle ilgili sorularını ve vatandaştan gelen  talepleri başkan Alatepe’ye iletti. Başkan Alatepe de sorulan soruları tüm ayrıntılarıyla cevaplandırırken ilçeyle ilgili birçok konuda yapılan icraatları anlattı. Başkan Alatepe’ye canlı yayında ağırlıklı olarak parklar, okul ihtiyacı, yaya geçidi, ulaşım, kapalı pazar, hayvan barınakları ve tek yön uygulamaları hakkında sorular soruldu. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, belediyenin asli vazifesinin insanların işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Sizlere daha yakın olacağız

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, muhtarların çok önemli fonksiyonu olduğunu belirterek “Faaliyetlerimizde sizlere yakın olmaya çalışıyoruz. Bir mahalledeki sıkıntıları en iyi bilen sizlersiniz. Bu çerçevede sorunların daha hızlı çözülmesi için sizlerle olan işbirliğini bir kademe daha fazla geliştiriyoruz. Her mahalleyle bir başkan yardımcısı ve birim müdürlerimiz eşleştirilecek. Her mahallenin sorumlu yetkilisi belli olacak. Bu şekilde sorunlarımız daha hızlı çözülecek.” dedi.

Esenlig geliyor

Başkan Alatepe, ilçede spora verilen desteklerle ilgili gelen soruları da cevaplandırdı. Başkan Alatepe, Esenyurt’un çok dinamik bir ilçe olduğunu vurgulayarak “ Bizim genç nüfusumuz da fazla. Çok sayıda branşta 100 bin lisanslı sporcuyu destekliyoruz. Bunun yanında amatör takımlara da çeşitli desteklerimiz var.  İlçede ayrıca bizim bir futbol ligi projemiz var. İsmini Esenlig olarak belirlediğimiz bu lig aynı futbol liglerinde olduğu gibi bir takvimi olacak. İlçede bulunan muhtarlar, dernekler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kurduğu takımlar ligi oluşturacak. Belirlenen program doğrultusunda her hafta maçlar oynanacak. Bu lig bize bir esenlik katacak” dedi.

Her mahalleye bir okul

Başkan Alatepe muhtarlardan okul ihtiyaçları ile ilgili gelen soruları da cevaplandırırken “Okul yapımı bizim öncelik verdiğimiz konulardan birisi. Bunun için okul yapımlarımız sürüyor. Hedefimiz, ilgili birimlerle birlikte koordineli bir şekilde 43 mahallenin hepsinde birer okul olmasını sağlamak. Büyük mahallelerde ise 3-4 okul olmasını arzuluyoruz. Arsa konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Uygun alan buldukça okul ve park yapacağız.” dedi.

Her aracın bagajına mama

Sokakta aç ve susuz kalan hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması için bagajda mama uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Alatepe” Bunun için belediyeye ait bütün araçlarımızın bagajında bir hayvan mama seti var. Bu uygulamayı genelleştirmek istiyoruz. Bagajda mama uygulamasının ilk yardım setleri gibi gerekli olduğunu düşünüyoruz bu yüzden üretilen her yeni aracın bagajında bu setlerin koyulmasını sağlayarak bu uygulamaya öncülük etmek istiyoruz.” dedi. Başkan Alatepe hayvan barınaklarında modern bir şekilde hayvanlara baktıklarını belirterek “Türkiye’nin en güzel barınaklarına sahibiz. Barınakta günlük 400 hayvanın bakımını yapıyoruz. Barınağımıza getiren yaralı hayvanların tedavisini tamamladıktan sonra kısırlaştırıp serbest bırakıyoruz. Bunun dışınsa barınağımızda 100’ün üzerinde pitbull cinsi köpeğe de sahiplik yapıyoruz.  Bizim için her canlı kıymetli.”diye konuştu.

Ev kadınlarına katkı

Esenyurt belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ev kadınlarının ev ekonomisine katkı sağlamaları için de çalışmalar yaptıklarını belirterek “Durumları iyi olmayan kadınlarımız Kültür Müdürlüğümüze başvurarak evde çeşitli alanlarda üretim yapabilirler. Bu ürünlerini satacakları yerlerimiz var ve bu alanların sayısını da arttıracağız. Ayrıca çocuk sebebiyle çalışamayan dar gelirli hanımların çocuklarını da belediyemize ait kreşlerden ücretsiz yararlandırıyoruz. Çocukları ücretsiz servislerle evlerinden alıp geri götürüyoruz. Hanımlar çocuklarını kreşlerimize bırakarak çalışabilir ve aile ekonomisine destek olabilirler.” dedi.

Başkan Ali Murat Alatepe, muhtarların trafik ve ulaşım ile ilgili sorularına da cevaplandırdı. Başkan Alatepe şöyle konuştu  “Trafiği rahatlatmak için uygulamaya koyduğumuz tek yön uygulaması her geçen gün büyüyor. Çeşitli kavşak çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca ulaşımı rahatlatma konusunda da minibüs ve otobüslerin hatları ve sefer sayılarıyla ilgili birimlerle görüşmelerimiz sürüyor.” dedi. Başkan Alatepe, esnafların kaldırım işgalinin sarı çizgi uygulamasıyla son bulacağını ve Aralık ayından itibaren kaldırımların yayalara bırakılacağını ve aksi davranan esnafın cezalandırılacağını söyledi. Başkan Alatepe, 6 kapalı pazarın da yakında hizmete gireceğini bildirerek “Pazarların olmadığı günlerde de bu alanlar otopark olarak kullanılacak. Açık pazar alanları da birkaç mahallenin yararlanacağı bir şekilde gerdirme tavan çatı şeklinde yapılacak. Buralar daha çok açık sinema, sergi, panayır gibi eğlence amaçlı kullanılacak. 5 semt pazarı için yakında ihale olacak.” dedi. Başkan Alatepe, sağlık ocaklarının yeterli hale gelmesi içinde ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Başkan Alatepe, yeni yapılacak ve mevcut camilerde tuvaletlerin ücretsiz olacağını ve cemaat için ücretsiz çay verileceğini söyledi. Başkan Alatepe, ilçe genelinde fahiş fiyat artışı yapanlarla mücadelelerinin sürdüğünü belirterek “ Kontrollerimiz aralıksız sürüyor. Bu şekilde davranan ve stokçuluk yapanlara karşı müsamahamız yok.” dedi.

Editör: TE Bilisim