Serhat illerinin ayrılmaz bütünlüğü, Esenyurt Kültür merkezi’nde ki geceye vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiyle bir kez daha kendini gösterdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kars, Ardahan, Iğdırlı Esenyurt Belediye Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediye Başkan danışmanı Metin Karakoç ve meclis üyeleri Mercan Koç, Togay Çoban, Akan Deli ve Âdem Saçın, Başkan danışmanı Serkan Kara, İlyas Düz, Hakan Yılmaz, Çiçek Karakoç birlikte organizasyon yaptığı geceyi Onur Şimşir sundu. Enver Şen ve Yılmaz Yıldırım’ın sahne aldığı gecede yöresel müzik ziyafeti verildi. Kars- Kafkas bıçak oyununun ve yöresel oyunların sergilendiği gecede hemşeriler omuz omuza halaylar çekti. Düzenlenen gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gecenin organizasyon komitesi tüm davetlileri kapıda karşıladı.

Kars, Ardahan ve Iğdırlı milletvekilleri de hemşerilerini yalnız bırakmadı

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan, AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı ve Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Mahmut Övür, Yeşil Aytulum ve Arif Kalmaz’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Üç katlı kültür merkezini tıka basa dolduran vatandaşlar, programda yöresel oyunlar sergileyip renkli görüntüler oluşturdu. Gecede, vatandaşlar memleket hasretini giderirken Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da vatandaşların sevincine ortak olup birlikte halay çekti.

Programın ilerleyen saatlerinde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Kars-Ardahan-Iğdır’a yaptığı yatırım ve hizmetleri içeren sinevizyon gösterisi sunuldu. Büyük ilgi gören sinevizyon izleyicilerinden büyük bir alkış aldı.

“Kadıoğlu’nun, Serhat illerimize de yaptığı hizmetlerle bizlere değer verdiğini gösteriyor”

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar için düzenledikleri geceye yoğun katılımın olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu, “Benim çok değerli hemşerilerim bu gece burada bizlerle beraber olmanızdan dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz. Şu an bu sahneden bakınca bir bütünün en değerli parçaları gözüküyor. Bu birliğimiz, bütünlüğümüz dilerim hiç bozulmaz. Benim hemşerilerim eğriyi, doğruyu çok iyi biliyor ve her şeyinde farkındalar. Bugün burada bize beraberlik mutluluğunu yaşatan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, Serhat illerimize de yaptığı hizmetlerle bizlere değer verdiğini gösteriyor. Bölgemize yapılan yatırımları ve bu yatırımların geleceğimize kattığı anlamı siz hemşerilerimiz çok iyi biliyorsunuz. Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ‘na bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Gazanfer Karakaş, yaptığı konuşmasıyla büyük alkış aldı



Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen komitede yer alan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş yaptığı konuşmasında davetlilerden büyük alkış aldı. Karakaş, “Bu gün bizim için birlik ve dirlik olma zamanıdır. Kars-Ardahan-Iğdır nasıl birlik ve beraberlikte dün aynı taraftaysa bu günde aynı taraftadır. Bunu da en güzel milli mücadele döneminde göstermiştir. Her şeyin bittiği yerde Kars-Ardahan-Iğdır güneşi doğdu ve orada Kars İslam Cumhuriyeti kuruldu. Daha Cumhuriyet kurulmadan önce, Cumhuriyeti kuran ve adına da İslam diyen bir toplum Allah’a şükürler olsun bu nesil, bu toplum her gittiği yerde kendini gösterecektir. Bundan da herkes adı gibi emin olsun. Sayın başkanım tüm Kars-Ardahan-Iğdır, dik olduğu sürece, eğilmediği sürece nasıl yanınızdaysa yarında yanınızda olacaktır. Kars-Ardahan-Iğdır, Sayın Belediye Başkanımızın ve AK Partili liderlerimizin yanında olacaktır. Bugün de burası bunun ispatıdır ”şeklinde konuştu.

Kadıoğlu, “Bozun bu oyunu”

Serhat iller Kars-Ardahan ve Iğdırlı vatandaşlar ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Siz yerel seçimlerde bu kadar gelmediniz. Kıskandım, ama biliyorum ki Recep Tayyip Erdoğan’ı benden çok seviyorsunuz. Kıskandım ama gurur duydum. Serhat boylarının yiğit delikanlıları, yiğit hanımları hoş geldiniz. Buradan Kars, Ardahan ve Iğdır’a selam olsun. Kararlı mısınız? Bu oyunu bozmaya kararlı mısınız? Siz Türkiye’ye oynanan bu oyunları Allah’ın izniyle bozarsınız. Öyle bir bozarsınız ki bir daha bu devlete, bu millete oyun oynayamazlar. Bu gün burada o kadar farklı simalar var ki. Aynı düşünceye sahip olmadığımız dostlarımız var. Anlıyorum ki bu sefer oyunu bozmak için Türkiye’de kardeşliği, beraberliği, barışı sağlamak için kararlı gelmişler. Bu birlik ve beraberlik için sizleri bir kez daha selamlıyorum. Bu oyunu bozun ki bu ülkeye birlik, beraberlik, kardeşlik ve kalkınma gelsin. Bir daha o manzaralara geri dönmeyelim. Bizler gelecek için varız, Türkiye için varız, çocuklarımız için varız. O halde bozun bu oyunu” diyerek seçimler için Serhatlılardan destek isteyen Kadıoğlu, ‘sizin gücünüz bu oyunu bozmaya yeter’ dedi.

Kaynarca, “Ya eski Türkiye, ya güçlü yeni Türkiye”

Ak Parti 3.Bölge Milletvekili ve mevcut vekil olan Tülay Kaynarca, hemşerilerine sevgi ve saygısını sunarak konuşmasına başladı. Kaynarca, “İstanbul’dan baba ocağı Kars, Ardahan ve Iğdır’a selam olsun” diyorum. Bu kadar güzel bir tablodan sonra ben hemşerilerimin önümüzdeki sürecin önemini çok iyi irdelediğine inanıyorum. Önümüzdeki süreç mevcut kazanımların devamı, idari sistemimizin rayına oturup artık anayasal değişiklikle başkanlık sistemiyle birlikte tamamen artık koalisyonları, istikrarsızlıkları tarihe gömmektir. Türkiye bir karar verecek, çok kıymetli hemşerilerim bir karar verecek. Ya eski Türkiye, ya güçlü yeni Türkiye olacak. Benim hemşerilerim üzerimizde oynanan oyunları görüyor. Bu gerçekleri görerek 7 Haziran’da ona göre hareket etmeliyiz” diyerek hemşerilerine seslendi.

Kalmaz, “Hemşerilerimiz ve Serhat illerimiz yaşadıklarımızı unutmayacak”

Bölgemizin tanınmış iş adamlarından ve Ak Parti 3.Bölge Milletvekili adayı olan Arif Kalmaz’ da yaptığı konuşmasında düşüncelerini geçmişten örneklerle anlatarak ifade etti. Bölgemiz Kars, Ardahan ve Iğdır’a selam olsun diyen Kalmaz, “Yaşadığımız eski günleri unutmayalım. Halkımıza yapılan zulümleri, yoksulluğumuzu unutmayalım. Geçmişte yaşadığımız günleri hatırlayarak bu günümüze öyle karar verelim. Önümüzdeki süreci buna göre değerlendirelim. Hemşerilerimiz ve Serhat illerimiz yaşadıklarımızı unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Aslan, “İllerimiz ayrı olsa da yüreklerimiz hep bir olsun”



AK Parti Kars Milletvekili adayı Ahmet Aslan yaptığı konuşmasında Esenyurt ‘ta yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlıları tanımaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Aslan, “ Bu gece tüm hemşerilerimi burada görmek beni mutlu etti. Allah’ın izniyle sizlerinde desteğiyle çıktığımız bu yolda alnımızın akıyla ilerleyeceğiz. Önümüzdeki seçim süreci bizlerin ve Serhat diyarımızın geleceği için çok önemli bir süreç. Bu yüzden bizlerin birlik ve beraberliği diyarımızın geleceğini belirleyecek. Tüm hemşerilerime sesleniyorum beraber olalım, diri olalım. İllerimiz ayrı olsa da yüreklerimiz hep bir olsun” diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Halayların çekildiği gecede program sonunda AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, AK Parti İstanbul 3’ncü Bölge Milletvekili adayları Yeşil Aytulum ve Mahmut Övür’ün yaptığı birer selamlama konuşması ardından sona erdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim