Okula uyum haftası uygulaması nedeniyle ana sınıfı ve 1’inci sınıf öğrencileri okulların açılacağı tarihten 1 hafta önce ders başı yaptı. 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlayacak minikler velilerinden ilk kez ayrılırken gözyaşlarına boğuldu. Velilerinden ayrılmak istemeyen miniklerin bazıları ise aileleri ile el ele sınıfa kadar geldiler. Esenyurt Belediyesi de miniklerin ilk gün heyecanına ortak oldu.  Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, okula uyum haftasında miniklerin heyecanını yenmesi ve okula kolay adapte olmalarını sağlamak için okul bahçelerine şişme oyun havuzu yerleştirdi. Sınıflarına çıkıp öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışan öğrenciler daha sonra soluğu  şişme oyun parkında aldı. Minikler bu sayede okulun ilk gününü  doyasıya oyun oynayarak geçirdi. Şişme oyun parkları uyum haftası boyunca Esenyurt’ta yer alan bütün ilkokullara kurulacak. Kurulan oyun parkları, çocuklar üzerinde ilk kez tanıştıkları okul hakkında olumlu izlenimler bıraktı.

Her şey çocuklarımız için

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Onlar bize lazım. Biz de onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çerçevede okula  başlayacak miniklerimizin yanında olmak istedik. Okullarına kolay alışmaları için 1 hafta boyunca okullarına şişme oyun parkları kurduk. Minik öğrencilerimizin ilk günlerini oyunla geçirerek okulu daha çok sevecekler“ diye konuştu.

Velilerden tam not

Çocuklarını okula bırakan veliler ise Esenyurt Belediyesi’nin kurduğu oyun parklarını görünce hem şaşırdılar hem de çok memnun oldular. Veliler bu uygulamanın çok yerinde olduğunu belirterek, “İster istemez her çocuk okulun ilk günlerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Belediyemiz sağ olsun güzel etkinlikler yapmışlar. Okula uyum sağlayabilmeleri için güzel bir organizasyon yapılmış” dediler.

Editör: TE Bilisim