Esenyurt’ta komşularının otomobille çarptığı yavru köpeğin çığlıklarına kulak veren Berfin Aybakan isimli genç kız, köpeği ilk önce yakındaki bir veterinere götürdü. Veteriner ise genç kıza hayvanın tedavisinin Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde daha kapsamlı yapılacağını söyledi. Bacağı kırılan köpeği tekrar kucaklayan genç kız vakit kaybetmeden taksiye binerek Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Kucağında köpekle koşarak merkeze giren genç kıza hemen görevliler yardımcı oldu. Veterinerler köpeğin bacağında kırık olduğu tespit etti. Modern ekipmanları, ileri müdahale yöntemleri ve üst düzey nitelikli kadrosuyla İstanbul’un sayılı hayvan tedavi ve merkezlerinden birisi olan Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeğin bacağı tedavi edilerek acıları dindirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt

Köpeğe müdahale eden veteriner Mücahit Altun, Esenyurt ilçe sınırları içerisinde yaralı hayvanlarla ilgili her türlü ihbarı anında değerlendirdiklerini belirterek “ Ekiplerimiz acilen belirtilen yere gidiyor. Eğer hayvanın ağır durumu yoksa tedavisi yerinde yapılıyor. Ağır durumlarda ise merkeze getirilerek gereken tedavi yapılıyor. Sürücüler karşılaştıkları durumlarda olaya aynı insanda olduğu gibi trafik kazası olarak bakmalarını istiyoruz. Bize haber versinler geçip gitmesinler yeter. Bu bilinci insanlarımızda oluşturmamız gerekiyor. “ dedi.

Hayvan hastanesinde çok başarılıyız

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise genç kızı tebrik ederek “Can her yerde can. Arabanın çarptığı bir hayvan. Köpeğin durumu iyiymiş. O anlamda seviniyorum. Biz hayvan hastanesi anlamında çok başarılıyız.

Gerek teknik ekip gerekse hayvan hastanesi olarak çok iyiyiz. Hayvanları çok seviyoruz. Onlar Allah’ın dilsiz kulları. Vatandaşlarımız lütfen bize haber versinler. Görevlilerimize buradan tekrar seslenmek istiyorum. Gerekirse makam arabamı alıp gitsinler ama bir tane hayvan sokakta zor durumda kalmasın" dedi.

Başkan Ali Murat Alatepe “Bizim hayvan barınağımızda 100 civarında pitbull cinsi köpek var. Bu köpekler bildiğiniz gibi oldukça tehlikeli. Biz bu hayvanlara ömürlerinin sonuna kadar bakıyoruz. Bu köpeklere böyle davranıyorsak diğerlerine asla kayıtsız kalamayız.” diye konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim