Esenyurt Belediyesi, Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinlikleri kapsamında, Esenyurt Kültür Merkezi’nde şehit aileleri ve gazileri akşam yemeğinde bir araya getirdi. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, birim amirleri ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Konuşmasına merhum başbakanlardan Bülent Ecevit’in Çanakkale şiirini okuyarak başlayan Başkan Alatepe, bu şiirde Çanakkale’de yatan şehitlerin, mezarların unutulduğunu, tarihin unutturulmaya çalışıldığını anladığını söyledi. Alatepe, Türk tarihinin silinmemesi için ilk yol çalışmalarının Turgut Özal’ın yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken başlattığı Çanakkale gezileri ile atalarımızı, dedelerimizi, şehitlerimizi bizlere hatırlattığını anlattı.

Aynı zamanda kendisinin de bir şehit torunu olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Alatepe, “Elhamdülillah ordumuz var, insanımız var, yaşlımıza kadar bu işlere gönül vermiş kadınlarımız var. Annem 86 yaşında, dedi ki ‘Oğlum beni Afrin’e götür. Oradaki Mehmetçiğe dua edeceğim.’ Dedim ki anne buradan ettiğinde de onlara duaların gidiyor. Oralara gitmene gerek yok . ‘Oğlum götür ki onların başlarına bir şey gelirse arkalarında 86 yaşındaki bir nenenin elinde bastonuyla, onların yanına gidecek diye beklediğini bilsinler” dedi.

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise, Türk milletinin vatanını, memleketini, dinini imanını korumak için her zaman şehitler verdiğini, kendilerinin de şehadete hazır olduklarını belirterek, birlik beraberlik mesajı verdi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim