Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen programla, İlçede yaşayan 65 çocuk, İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri ve İstanbul Akvaryum gezerek hoş bir gün geçirdiler. Çocuklar belediyeye ait otobüslerle geziyi gerçekleştirirken, kendilerine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de ikram edildi.

Bizi hedeflerimize sizler taşıyacaksınız

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ‘de gezi öncesi çocuklara yaptığı konuşmada, “Önemli yerleri gezeceksiniz. Gezdiğiniz yerlerde dedelerimizin atalarımızın büyük işler yaptıklarını 600 yıl dünyayı nereden yönettiklerini, Topkapı Sarayı’nı,  o büyük camileri nasıl inşa ettiklerini göreceksiniz. Çünkü sizin de 2023, 2053, 2071 sizlerin hedefleriniz var. Cumhurbaşkanımız diyor ya, 2023’e hep birlikte gideceğiz. Ama diğer hedeflere bizi siz götüreceksiniz. 600 yıl boyunca dünyanın en büyük ülkesi bizdik, sizlerin sayesinde tekrar oraya çıkacağız. Bunun için çalışmamız lazım. İyi işler yapmamız, her şeyden önce iyi insanlar olmamız lazım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de 65 yaş üstü vatandaşlar içinde Panaroma 1453, Miniatürk, Eyüp Sultan gibi tarihi ve dini yerleri içeren bir gezi programı düzenlendi. Esenyurt Belediyesi yetkilileri, 65 yaş üstü vatandaşlar ve çocuklar için çeşitli dönemlerde sık sık  bu tarz gezi programları yaptıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim