Esenyurt Belediyesi eğitime verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. Esenyurt ’un çeşitli mahallelerinde düzenlenen temel atma töreninde 4 okulun aynı gün içerinde ilk harcı döküldü.

İstanbul Times Haber Merkezi


Esenyurt ‘un çeşitli mahallelerinde gerçekleşen törenlere AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESENYURT’A 4 YENİ OKUL

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu göreve geldiği günden bu yana çocukların geleceğine en güzel yatırım olarak gördüğü eğitim kurumlarına hız kesmeden yenisini eklemeye devam ediyor. İstanbul’un en büyük ilçelerinden olan Esenyurt ’ta sınıfların yükünün azaltılması ve öğrencilerin daha kaliteli eğitim almaları adına 4 yeni okulun daha temeli atıldı. Coşkulu bir kalabalıkla dualar eşliğinde gerçekleşen törenlerde ilk harç öncesi kurbanlar da kesildi.

"OKULLARIMIZI, İLERİYİ PLANLAYARAK YAPTIRIYORUZ"




En az 10, 11 okulu Eylül ayı itibari ile hizmete açmak niyetinde olduklarını belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, “Allah utandırmasın, bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Şuan açtığımız bazı okulların nüfusu az ama ileriyi de planlayarak bu okulları yaptırıyoruz. Peki, neden bu kadar erken atıyoruz bu temelleri, yangından mal kaçırır gibi yapıyoruz? Birileri çıkıp atıp tutuyor. Fakat biz bir an önce projeler sahiplenilsin bir an önce sonuca varalım istiyoruz. Yeni okullarımız Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Okullar tamamlandığında Akçaburgaz Mahallesi’nde Alkop Meslek Lisesi'nde 16 derslik, Mevlana Mahallesinde Mutlu İnşaat ve Bayburtlu İnşaat İlkokulu'nda 24 derslik, Zafer Mahallesi’nde Tekfen İlkokulu'nda 24 derslik, Mehterçeşme Mahallesi’nde Yeşil İnşaat İlkokulu’nda 32 derslik ile toplamda 96 derslik olarak hizmete açılmış olacak.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim