Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Afrin şehitleri ve tüm şehitler için okunan Kur’an’ı Kerim tilaveti eşliğinde devam etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, belediye meclis üyeleri, Kıraç Romanlar Dernek Başkanı Hüseyin Ateş ve çok sayı roman vatandaş katıldı.

Esenyurt Kaymakamlığı bünyesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitim ile Kıraç Romanları Derneği Mehter Takımı gösterisi katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Esenyurt Halk Eğitim merkezi tarafından 3 haftalık bir eğitimle performanslarını sergileyen Roman Mehter Takımı, Afrin’de vatan için mücadele veren Mehmetçiklere de selam gönderdi.

Mehter Takımı gösterisi sonrasında konuşmalar yapıldı. Açılış konuşması yapan Kıraç Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Ateş, “ Bugün derneğimizi kurduk ve farklı bir dernekçilik anlayışı ile hemşerilerimize hizmet edeceğiz. Sosyal yardımlaşmanın gerekleri neyse o anlamda çalışacağız. Bugün bizleri kırmayarak katılan başta kaymakamımız, belediye başkanımız ve tüm misafirlerimize gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yaptığı konuşmasında, “ Bu merkezin bölgenin ihtiyacı olan bir kültür merkezinin olduğunu ve sanata yakın kültürün içerisinde olan bir toplumun olduğu yerde inşallah daha geniş mekânlarda faaliyetlerimizi yürütelim. Hayırlı olmasını diliyor, dernek başkanımız ve tüm yönetimini kutluyorum. Bizde her zaman yanlarında destek olacağız” dedi.

Başkan Alatepe ardından Kaymakam Ekrem İnci söz aldı. Kaymakam İnci, “ Bugün soğuk havaya rağmen, böyle milli bir coşkuyla hareketli bir tören ile sizleri kutluyorum. Kıraç Romanları Derneği bugün ki açılışında Mehter Takımı’nın gösterisi ile Afrin’deki askerlerimize destek olduğunu gösterdi. Bu anlamda tebrik ediyorum, hayırlı olsun” dedi.

Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin açılış töreni yapılan ikramlar ardından sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim