AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik ile birlikte mahalle muhtarları ile bir araya gelerek yerel seçimlerle ilgili fikirlerini aldı, desteklerini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemi hatırlatan Ekinci, “Muhtarlar gerçek demokrasinin en önemli uygulama noktalarından birisi. Biz muhtarlara hak ettikleri itibarın kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Esenyurt’un İstanbul’un en hızlı büyüyen ilçesi olması nedeniyle ihtiyaçlarda değişiklikler ortaya çıktığına dikkati çeken Ekinci, “İlçede, altyapı, trafik, ulaşım gibi çözülmesi gereken konular var. Bizim AK Parti belediyecilik tecrübemizle bu ihtiyaçların altından kalkmakta zorlanmayız. Biz Esenyurt’u ismiyle müsemma olarak esenliğin, huzurun, mutluluğun, sükunetin ilçesi yapmanın gayreti içinde olacağız. Gençliğimizin potansiyelini değerlendirme yolunda adımlar atacağız. Kadınların sosyal hayat ve ekonomiye katkılarının geliştirilmesi üzerinde duracağız” dedi.

Uluslararası ticarete katkıyı arttıracağız

Esenyurt’ta sanayinin oldukça gelişmiş olduğunu belirten Azmi Ekinci, “ İlçemiz, İstanbul’un ve Türkiye’nin önemli oranında sanayi gücünü oluşturmakta. İlçemizde 3 bin civarında fabrika mevcut. İlçemizde olduğu kadar civar ilçelerdeki vatandaşlarımıza da istihdam kapısı olunmakta. Bu firmaların büyük bir bölümü Türkiye’ye olduğu gibi yurt dışına da açılmış durumda ve uluslararası ticaret yapmaktalar. Bu çerçevede ilçemizdeki uluslararası ticaret potansiyelini 20 milyar liralar seviyesine çıkarabiliriz. Bunu gerçekleştirecek çalışmaların içinde olacağız” diye konuştu.

Ekinci’nin konuşmasının ardından söz alan mahalle muhtarları mahallelerin ihtiyaçlarını bildirdiler.

Editör: TE Bilisim