Gündem maddeleri öncesinde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Yavuz İmren; Nevşehir’e ibadete giden vatandaşlarımıza yönelik 16 dönüm arazi ile ilgili daha önce evet dediklerini, bugün ise tekrardan gündeme alınmasını talep etti.
“Kandırma filan yok”
İrem’e cevap veren Meclis Başkan Vekili Av. Emin Batmazoğlu konuyla ilgili açıklamalar yaparak burada yanlış olmadığını sadece bir hata olduğunu belirtti.
Neye “ EVET “”Dediğinizi Bilmiyormusunuz?
Batmazoğlu’nun ardından konuyla ilgili olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Akboğa söz alarak, “Bu kararı hep beraber onaylayarak birlikte aldık.  Sizler neye evet dediğinizi bilmiyor musunuz? Bu konuya farklı açıdan yaklaşıyorsunuz burada kaçak, göçek hiçbir şey yok” dedi.
Esenyurt Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi 33 Gündem maddesi ve gündeme alınan 1 ek gündemle toplamda 34 gündem maddesiyle gerçekleşti. Gündeme alınan maddelerin bazıları oy birliğiyle, bazıları ise oy çokluğuyla meclisten geçerek mayıs ayı toplantısı gerçekleşmiş oldu.
33’ncü gündem maddesi olan Yerel Hizmetler Müdürlüğüne ait görev ve çalışma yönetmeliğine ilişkin hukuk komisyon raporu hakkında CHP grup sözcüsü Yavuz İren bu maddeye açıklık getirilmesini istedi. Bunun üzerine Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan şöyle dedi; “ Sosyal projelerle ilerlememiz gerekiyor. Bunun için bir takım akademik zincirleme çalışmaları başlatmamız gerekiyor. Bununla alakalı yerel hizmetler müdürlüğünü kurduk. Bu müdürlüğün içinde Esenyurt ’ta ki üniversitemiz de dahil, çevredeki diğer üniversiteler de dahil, STK lar da dahil çalışmaları planlayıp ona göre dersleri yöneterek akademik dizimler planlamak istiyoruz” dedi.
Sözlerine devam eden Aytan; “ üniversiteye hazırlanan gençlere zaten etüt gibi ders yardımı veriyoruz. Bunun yanında üniversite’ye giden öğrencilere de kendilerini geliştirmeleri, daha rahat araştırma yapabilmeleri için bir kütüphane kurup onunla ilgi araştırma yapabilmelerini sağlamayı planlıyoruz” dedi.
Daha sonra konuyla alakalı söz alan AK Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Akboğa şöyle dedi; “2004’te belediye başkanımızla beraber Esenyurt ‘ta bir liseye gittik. Sayın Belediye başkanımız öğrencilere bizden ne talep ediyorsunuz diye sorduğunda Esenyurtlu öğrenciler Esenyurt’a kütüphane istiyoruz cevabını verdi.
Sözlerine devam eden Akboğa, “ şuan ki çağ bilgi çağı, eğer bir toplumun güçlenmesini, gelişmesini kalkınmasını istiyorsanız en önemli iş bilgiye yatırımdır. Eğer bilgiye yatırım yapılırsa bu ülke yeni buluşlarla kalkınır ve bu görev burada hepimize düşer” dedi. Açıklamaların ardından 33’ncü gündem maddesi oy birliğiyle meclisten geçti.
Meclis gündemine ek olarak alınan 34’ncü madde Belediye Başkanına Yetki Verilmesine ilişkin İşletme Müdürlüğünün başkanlık teklifi ile ilgi ilçede bulunan termal tesisler için yapılacak anlaşmalar çerçevesinde belediye başkanına yetki verilmesi oy çokluğu karıyla meclisten geçti. 
Editör: TE Bilisim