Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla  ilçede yapımı biten 7 okulun birincisi olan Esenyurt Belediyesi Hanefi Nusret Resul İlkokulu törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik, Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, hayırsever Murat Bayburtlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta mehteran takımı bir gösteri yaparken okul öğrencileri Başkan Alatepe’ye çiçek verdi.

Seyyar satışa izin vermiyoruz

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe,  konuşmasında açılışa gelirken yaşanan saldırı girişimiyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “Neyi nasıl yapıp, sattığı  belli olmayan seyyar kardeşlerimize şunu söyledik. Bu böyle olmuyor, ya esnaf olacaksınız yada satış yapamayacaksınız. Bu satışı yapanların bir kısmı Esenyurt dışından gelen insanlar. Üzülerek söylüyorum ki bunlar sadece oyuncak, gıda veya bunun gibi şey satmıyor. Bazıları gayrimeşru işleri yapıyor. Kimse üstüne  alınmasın. Bunu yapanlara söylüyorum.  Meydandaki satıcılara  geçen günlerde oradaki esnafa sıkıntı çıkardıklarını söyledim. Size gelin pazarda yer verelim dedik. Burada ücretsiz yer tahsis edelim dedik.  Bu gün yaşanan olayda  öncelikle polisimize ve  emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu şahıs, Cuma namazı çıkışı, şarjörüyle gelmiş.  Allah ıslah etsin diyorum. Veren Allah, alan Allah, bu can onun verdiği can ondan endişemiz yok. Koruyan da o. Polisimizin tedbir alması ve gereğini yapması bizi rahatlattı. Emin eldeyiz. Bu vatandaşımız muhtemelen Esenyurt dışından biri. Kendisi daha bu işe kalkışırken polisimiz bu şahsı almış. Hiçbirimizde bir şey yok. İşimizi yapıyoruz. Okulumuzu açıyoruz.“

1.5 yılda okul sorunu bitecek

Başkan Alatepe daha 10 okulun açılışını gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu okulda Murat Bayburtlu kardeşimizin yaptığı okul. Bu okul,  avlu modelli, daha güvenli ve huzurlu bir okul. Bölgenin ihtiyacını geçici olarak çözecek. İnşallah buraya taşınan bazı öğrenciler yapılan okulları bittiği zaman mahallerindeki okuluna gidecek. Şu an,  7 okul bitti, 8 tanesi yapılıyor. Bize 15 okul daha lazım. 45 okulla birlikte, ikili eğitim tekli eğitime dönecek. İnşallah  Bir buçuk yıl içinde okul sorunu çözülecek. Bu arada tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bizim okula ihtiyacımız var. Hayırseverleri okul yapmaya davet ediyorum “ dedi. Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi ve sınıflar gezildi.  

Esenyurt Belediyesi Hanefi Nusret Resul İlkokulu toplam 23 derslikten oluşurken 1000 öğrenci eğitim alabilecek.

Editör: TE Bilisim